Lütfen Tarayıcı Sürümünüzü Yükseltiniz.

Türkiye Hazır Beton Üretiminde Yerini Korudu

Türkiye Hazır Beton Birliği (THBB) 2012 yılı verilerini açıkladı. 2012 yılında 93 milyon metreküpe ulaşan hazır beton üretimi, önceki yıla göre yüzde 2,9 oranında arttı. Türkiye, hazır beton üretim miktarıyla 2009'dan bu yana Avrupa 1.'liğini ve dünya 3.'lüğünü koruyor.

yapi.com.tr
Türkiye Hazır Beton Üretiminde Yerini Korudu

THBB’nin anket yöntemiyle yaptığı araştırma raporunun sonuçlarına göre, 2011’de 90 milyon 450 bin metreküp olan hazır beton üretimi; 2012 yılında 93 milyon 50 bin metreküpe yükselerek, yüzde 2,9 oranında arttı. Yıllık hazır beton üretimi verilerine göre Avrupa’da, 93 milyon metreküp ile Türkiye birinci, 51,8 milyon metreküp ile İtalya ikinci, 48 milyon metreküp ile Almanya üçüncü ülke oldu. Dünya çapında ise Türkiye, Çin ve ABD’den sonra üçüncü sırada bulunuyor.

Avrupa’da toplam üretim miktarının dışında, kişi başı hazır beton üretimi açısından da 1,24 metreküp ile Türkiye birinci, 1,07 ile Belçika ikinci, 0,86 ile İtalya üçüncü ülke. Avrupa’da ortalama kişi başı hazır beton üretimi, 0,61 metreküp civarında.

HazırHazır beton sektörü, özdenetimini KGS ile sağlıyorDayanım sınıflarında da Türkiye önde

Kullanılan beton dayanım sınıfları açısından bakıldığında ise; C25/30-C35/45 dayanım sınıflarında yüzde 68 ile Kuzey ile Güney Avrupa ülkeleri arasında yer alan Türkiye, yüzde 52 olan Avrupa ortalamasının üstünde yer alıyor. Türkiye, C35/45 dayanım sınıflarında da yüzde 14 ile yüzde 10 olan Avrupa ortalamasının üstünde; ancak halen özellikle Kuzey Avrupa ülkelerinin dayanım sınıflarının altında.

http://www.yapi.com.tr/haberler/turkiye-hazir-beton-uretiminde-yerini-korudu_107517.html

Read Comment Section
İlk Yorumu Siz Yapın
Gönder

Yorumum onaylandığında e-posta ile bildir.

E-posta adresimle bültenlere abone olmak istiyorum

Haber gönderin Hemen haber gönderin

Sosyal Medyada Yapi.com.tr:

Abone Ol Yapı sektöründeki tüm gelişmelerden en önce siz haberdar olmak isterseniz e-bültenimize abone olun.
Bülten arşivine erişmek için tıklayın

REKLAM VERİN

Ajanda
TAMAMI » Bugünkü Etkinlikler BUGÜN:
Herhangi bir etkinlik mevcut değil!