Lütfen Tarayıcı Sürümünüzü Yükseltiniz.

"Olimpiyat Savurganlığı İstemiyoruz!"

Yeşiller ve Sol Gelecek Partisi, İstanbul'un olimpiyatlara ev sahipliği yapmasının son doğal varlıkların da tahribine yol açacağını belirterek bu bütçeyle gençlere spor imkanı sunulmasını talep ediyor.

yapi.com.tr
"Olimpiyat Savurganlığı İstemiyoruz!"

2020 Olimpiyatlarının nerede yapılacağının açıklanmasına iki gün kala Yeşiller ve Sol Gelecek Partisi, yaptığı açıklamada İstanbul'un seçilmesinin Türkiye'ye faydadan çok zarar getireceğini belirtti.

Bianet'in haberine göre, açıklamada şu cümleler yer aldı:

"Türkiye seçilirse, İstanbul’un son yeşil alanları da Olimpiyat hazırlıkları görüntüsü verilerek imara açılacak ve şehirdeki son doğal varlıklarımız da kısa zamanda tahrip edilecek."

"Türkiye’nin savurgan kamu yatırımlarına ayıracak bütçesi olmadığı gibi, İstanbul’un da yeni inşaat projelerine yitirecek bir karış yeşil alanı yok."

Açıklamada, Türkiye'nin modern Olimpiyatların düzenlenmeye başlandığı 1896’dan beri katıldığı oyunlarda birkaç istisna dışında hatırı sayılır bir başarı sahibi olmadığı hatırlatılarak "Türkiye’nin, organizasyonu sadece tanıtım ve pazarlama fırsatı olarak gördüğü açık" dendi.

"Spor değil, imar faaliyeti"

Açıklamadan satır başları:

* Onlarca sporcumuzun utanç verici doping skandalları ortada. Bu başarısızlık, senelerdir kamu kaynaklarını gençlere amatörce spor yapma ve kendilerini geliştirme olanaklarını sağlamak için kullanmayan bir devlet politikasının ve siyasal anlayışın sonucu.

* Milli Olimpiyat Komitesi’nin adaylık başvurusu için hazırladığı sunum da AKP Hükümeti’nin niyetini açıkça ortaya koyuyor. İstanbul’un önemli su ve orman havzalarını da içeren 420 kilometrekarelik bir alanı içine alan Olimpiyat projesi, bir spor projesinden çok bir imar faaliyeti hazırlığı.

"Onbinlerce insan yaşam alanlarını terk edecek"

* Olimpiyatlar için yapılması planlanan tesisler, onbinlerce insanın yaşam alanlarını terk etmek zorunda kalmasına yol açacak, çeşitli tarım alanları boşaltılacak, ormanlık alanlar yerlerini yeni konut ve iş alanlarına bırakacak.

* Hükümetin bir bakanının, Olimpiyatların kaybedilmesi halinde sorumlu olarak Gezi Parkı’nda direnenleri ilan etmesi de politik densizliğin ötesinde, peşinen yenilgiye kılıf arayan, kendine güveni olmayan sporcuları çağrıştırıyor.

"Gençlere spor yapma imkanı tanınmalı"

* Türkiye, Olimpiyatlar için harcamayı öngördüğü 20 milyar dolar ile gençlere spor yapma imkanı tanıyan tesisler yapmalı ve amatör sporculara destek olmalı.

* Olimpiyatlar, arkasında çürümeye bırakılmış bir yığın tesis ve borç yükü katmerlenmiş bir kamu maliyesi bırakır. İstanbul’da yapılacak Olimpiyatların kazananı sadece bir avuç inşaat şirketi olacak.

http://www.yapi.com.tr/haberler/olimpiyat-savurganligi-istemiyoruz_112067.html

Read Comment Section
İlk Yorumu Siz Yapın
Gönder

Yorumum onaylandığında e-posta ile bildir.

E-posta adresimle bültenlere abone olmak istiyorum

Haber gönderin Hemen haber gönderin

Sosyal Medyada Yapi.com.tr:

Abone Ol Yapı sektöründeki tüm gelişmelerden en önce siz haberdar olmak isterseniz e-bültenimize abone olun.
Bülten arşivine erişmek için tıklayın

REKLAM VERİN

Ajanda
TAMAMI » Bugünkü Etkinlikler BUGÜN:
Herhangi bir etkinlik mevcut değil!