Lütfen Tarayıcı Sürümünüzü Yükseltiniz.

The Times'dan İstanbul'un Olimpiyat Adaylığına Destek

İngiltere'nin en çok okunan gazetelerinden The Times, bugün yayımlanan başyazısında Türkiye'nin Olimpiyat adaylığına tam destek verdi. "Türk lokumu" başlıklı yazıda, "Olimpiyat hareketinin elinde gerçekten küresel olduğunu kanıtlamak için tarihi bir şans var" yorumu yapıldı.

yapi.com.tr
The Times'dan İstanbul'un Olimpiyat Adaylığına Destek

"Boğaziçi Köprüsü iki kıtayı birbirine bağlayan, hareketli bir su yolunun üzerinde yer alan ve üzerinden geçen ya da bir şekilde kafasını yukarı kaldırıp bakanlara muhteşem manzaralar sunan bir mühendislik harikası. Eğer İstanbul yarın 2020 yaz Olimpiyatları'na ev sahipliği yapma hakkı kazanırsa, Olimpik maraton Asya'dan Avrupa'ya bu köprü üzerinde koşulacak. İstanbul'un rakipleri ne sembolizm ne de saf drama açısından bunun gibi bir şey teklif edebiliyor" denilen yazıda İstanbul'un 27 asırlık tarihinde hep bir dünya şehri olduğuna dikkat çekildi ve Olimpiyatlar'ın Türkiye'de yapılmasının Müslüman dünyaya benzersiz bir mesaj verilmesi anlamına geleceği ifade edildi.

Gezi olaylarının Londra'da iki yıl önce yaşanan ayaklanmalardan daha şoke edici olmadığı da vurgulanan yazı, "Uluslararası Olimpiyat Komitesi oyunu İstanbul'dan yana kullanmalı" ifadesiyle sona erdi.

http://www.yapi.com.tr/haberler/the-timesdan-istanbulun-olimpiyat-adayligina-destek_112099.html

Read Comment Section
İlk Yorumu Siz Yapın
Gönder

Yorumum onaylandığında e-posta ile bildir.

E-posta adresimle bültenlere abone olmak istiyorum

Haber gönderin Hemen haber gönderin

Sosyal Medyada Yapi.com.tr:

Abone Ol Yapı sektöründeki tüm gelişmelerden en önce siz haberdar olmak isterseniz e-bültenimize abone olun.
Bülten arşivine erişmek için tıklayın

REKLAM VERİN

Ajanda
TAMAMI » Bugünkü Etkinlikler BUGÜN:
Herhangi bir etkinlik mevcut değil!