Lütfen Tarayıcı Sürümünüzü Yükseltiniz.

Önce Afet, Sonra TOKİ Vurdu!

Bala’da elektrik ve suyu olmayan afet evleri için köylerde 74 bin lira, ilçe merkezinde ise 84 bin liralık ödeme emri geldi. Depremzedeler, 7 yılda bitirilemeyen deprem konutları için gelen ödeme emrinin iptali için dava açtı.

yapı.com.tr
Önce Afet, Sonra TOKİ Vurdu!

DHA'nın haberine göre, Bala’da 7 yıl önceki depremde afetzedelere TOKİ tarafından yaptırılan ancak müteahhidin işi tamamlamadan kaçması sonucu borcundan dolayı elektrik ve suyu olmayan afet konutlarına hala oturamayan depremzedeler şimdi de toplamda 154 bin TL’lik ödeme emriyle sarsıldı.

7 yıldır konut sorunu çözülemeyen depremzedelere, elektrik ve suyu olmayan afet evleri için köylerde 74 bin lira, ilçe merkezinde ise 84 bin liralık ödeme emri gönderildi. TOKİ 4 yıl da tamamladığı 726 konuttan 520’sinin Aralık 2011’de hak sahiplerine teslimini yaptı. Ancak müteahhidin kaçması nedeniyle afetzedeler 3 yıl önce teslim edilen deprem konutlarına hala elektrik ve su bağlatamıyor.

Borcu şifahen öğrendiler

Avukat Sadi Olcay, borçlandırılmaları çok buldukları için konut bedelinin belirlenmesi işleminin iptali davası yoluna gittiklerini bildirerek, şöyle konuştu: “Afet konutları için hangi kriterlere göre fiyatlandırılma yapıldığı belli değil. Biz bunu bayındırlık birim fiyatlarıyla bilirkişi aracılığıyla yaptırdık ve 2008’e göre 44 bin, 2011’e göre 50 bin, 2014’e göre 54 bin lira çıktı. Oturacak evi olmayarak Ankara şehir merkezine taşınmak zorunda kalan birçok insan da afet konutu için borcu olduğunu şifahen öğrendi.”

Yardım paraları bloke edildi

Öte yandan afet konutlarıyla ilgili depremzedeler 3 aydır herhangi bir ödeme yapmak için Ziraat Bankası'na gitmezken, bazı üreticilerin Ziraat Odası Başkanlığı tarafından yatırılan tohum ve gübre yardımı paralarının afet konutları için bloke edildiği de ortaya çıktı.

ETİKETLER: TOKİ Bala
http://www.yapi.com.tr/haberler/once-afet-sonra-toki-vurdu_123378.html

Read Comment Section
İlk Yorumu Siz Yapın
Gönder

Yorumum onaylandığında e-posta ile bildir.

E-posta adresimle bültenlere abone olmak istiyorum

Haber gönderin Hemen haber gönderin

Sosyal Medyada Yapi.com.tr:

Abone Ol Yapı sektöründeki tüm gelişmelerden en önce siz haberdar olmak isterseniz e-bültenimize abone olun.
Bülten arşivine erişmek için tıklayın

REKLAM VERİN

Ajanda
TAMAMI » Bugünkü Etkinlikler BUGÜN:
Herhangi bir etkinlik mevcut değil!