Lütfen Tarayıcı Sürümünüzü Yükseltiniz.

Önümüzdeki Yıl Açılıyor

Muğla'nın Bodrum İlçesi'ne bağlı Gümüşlük Mahallesi'nde bulunan tarihi Tavşan Adası, önümüzdeki yıl ziyarete açılacak. Ziyarete kapalı adada 5 yıldır süren kazı ve kurtarma çalışmalarında ortaya çıkartılan tarihi eserlerin de sergileneceği belirtildi.

yapi.com.tr
Önümüzdeki Yıl Açılıyor

DHA'nın haberine göre, ilçeye 18 kilometre uzaklıktaki Gümüşlük'teki Tavşan Adası'ndaki (Asar Adası) kazı ve kurtarma çalışmalarında ortaya çıkarılan kilise, kiliseye ait depo ve sarnıçlar, M.S. 3'üncü yüzyılda Hıristiyanlığı yaymaya çalışırken katledildiği sanılan din adamları ve yakınlarının mezarları, din adamlarının kafatasları, kafataslarına çakılan çiviler, M.Ö. 5'inci yüzyıl ile M.S. 3'üncü yüzyıl dönemleri arasındaki tapınağa ait sütunlar ve kilisede üst düzey görevli din adamlarının yaşadığı evler, önümüzdeki yıldan itibaren sergilenecek. Suyun biraz altında kalan kral yolundan yürüyerek geçilebilen tarihi adayı Gümüşlük Platformu üyeleri ve bir grup vatandaşla birlikte gezen Myndos Kazı Başkanı Uludağ Üniversitesi Arkeoloji Bölümü Başkanı Prof. Dr. Mustafa Şahin, çalışmalar hakkında bilgi verdi.

Kazı Başkanı Prof. Dr. Mustafa Şahin, "2009 yılında başladığımız çalışmaların ardından gün yüzüne çıkarılan tarihi değerleri bölgenin kültür turizminin canlandırılması amacıyla önümüzdeki yıldan itibaren kontrollü olarak ziyarete açmayı planlıyoruz. Geçtiğimiz yıl Ramazan ayında adayı ziyarete açmış ve yaklaşık 50 bin ziyaretçinin antik kentin önemli bir bölümünü gezmesini sağlamıştık. Adaya geçmek isteyenler 5 yıl boyunca tel örgülü alanlara kadar yürüyüp tekrar geri dönmek zorunda kalıyordu. Gümüşlük kentinin tarihine ışık tutacak kazı ve kurtarma çalışmaları farklı alanlarda devam edecek" dedi.

Adayı gezen grup içinden Uygar Vera Ermiş, "Gümüşlüğe 2007 yılında tatile geldiğim zaman ilk kez Tavşan Adası'nı ziyaret etmiştim. Sonra 2009 yılında tekrar ziyaret etmek istedim. Fakat kazı dolayısıyla kapalı olduğunu görünce geçememiştik. Şimdi ise tatil için tekrar geldiğim Gümüşlük'te şans benden yana oldu. Bu muhteşem tarihi gördüğüm zaman oldukça duygulandım. Böylesine etkileyici bir tarihin ülkemizde olması da bizleri ayrıca çok sevindirdi" diye konuştu.

http://www.yapi.com.tr/haberler/onumuzdeki-yil-aciliyor_123932.html

Read Comment Section
İlk Yorumu Siz Yapın
Gönder

Yorumum onaylandığında e-posta ile bildir.

E-posta adresimle bültenlere abone olmak istiyorum

Haber gönderin Hemen haber gönderin

Sosyal Medyada Yapi.com.tr:

Abone Ol Yapı sektöründeki tüm gelişmelerden en önce siz haberdar olmak isterseniz e-bültenimize abone olun.
Bülten arşivine erişmek için tıklayın

REKLAM VERİN

Ajanda
TAMAMI » Bugünkü Etkinlikler BUGÜN:
Herhangi bir etkinlik mevcut değil!