Lütfen Tarayıcı Sürümünüzü Yükseltiniz.

Bodrum'a İlk Balyoz Yarın

Sahillerdeki kaçak yapı sahiplerine tanınan süre sona erdi. İlk balyoz yüzde 70 oranında kaçak yapı tespit edilen Bodrum'a inecek.

yapi.com.tr
Bodrum'a İlk Balyoz Yarın

Sabah Gazetesi'nden Ahmet Topal'ın haberine göre, Torba'da bulunan Thor Otel'in tamamı, Blue Dreams Otel'in ise imara aykırı olan bölümleri yıkılacak. Çevre ve Şehircilik Bakanlığı yetkilileri, 15 milyon dolarlık Thor Otel'in yıkımı için yarın saat 09.30'da kapıya dayanacak. Çevre ve Şehircilik Bakanlığı'nın Bodrum kıyıları başta olmak üzere tüm sahil şeridinde yaptığı denetimler sonucu İzmir'in Çeşme ilçesinde 3 büyük turizm tesisinin yıkılmasına karar verilmişti.

Bilanço çok ağır

Bodrum Cennet Koyu'nda 33, Güvercinlik'te de 320 yapı kanuna aykırı olduğu gerekçesiyle mühürlenmişti. Güvercinlik'teki 320 yapının tamamı için yıkım kararı alınırken, Bodrum Torba'da bulunan 7'si otel 15 yapı da yine mühürlenmiş ve 3'ünün de yıkılacağı öğrenilmişti. İstanbul Boğazı'na kadar uzanan kaçak yapı avı sırasında ünlülerin gözdesi birçok mekan mercek altına alınmıştı. Hatta ünlü eğlence mekanı Reina'nın da imar planına aykırı olduğu tespit edilmişti.

Mercek altına alındı

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı ekiplerinin yaptığı denetimlerde Bodrum'daki kaçak yapılara göz yumduğu gerekçesiyle Bodrum Belediyesi hakkında suç duyurusunda bulunulmuştu. Bakanlığın mercek altına aldığı ve tek tek tespit ettiği Bodrum'daki imara aykırı otellerden 2'si için geri sayım başladı. Önümüzdeki günlerde tespit çalışmaları yapılan diğer yapılar için de harekete geçilecek.

Ruhsat almadan inşaata başladı

Thor Otel'in yapımı sürecinde birçok sıkıntının olduğu, ruhsat alınmadan inşaata başlandığı belirtildi. Kıyı Kanunu'na aykırı olan otel inşaatı tüm uyarılara rağmen sessiz sedasız tamamlandı. Çevre Bakanlığı geçen temmuz ayında müşteri kabul etmeye başlayan otel için geri adım atmıyor.

http://www.yapi.com.tr/haberler/bodruma-ilk-balyoz-yarin_114742.html

Read Comment Section
İlk Yorumu Siz Yapın
Gönder

Yorumum onaylandığında e-posta ile bildir.

E-posta adresimle bültenlere abone olmak istiyorum

Haber gönderin Hemen haber gönderin

Sosyal Medyada Yapi.com.tr:

Abone Ol Yapı sektöründeki tüm gelişmelerden en önce siz haberdar olmak isterseniz e-bültenimize abone olun.
Bülten arşivine erişmek için tıklayın

REKLAM VERİN

Ajanda
TAMAMI » Bugünkü Etkinlikler BUGÜN:
Herhangi bir etkinlik mevcut değil!