Lütfen Tarayıcı Sürümünüzü Yükseltiniz.

Rant Vergisi Resmen Açıklandı

Başbakan Ahmet Davutoğlu, Kamuda Şeffaflık Paketi kapsamında, belediyelerin imar planı değişikliklerinde pay almasının sağlanacağını açıkladı.

yapi.com.tr
2 Rant Vergisi Resmen Açıklandı

Başbakan Ahmet Davutoğlu'nun bugün açıkladığı Kamuda Şeffaflık Paketi'nde bir çok yeni düzenleme yer aldı. İşte Davutoğlu'nun açıklamaları:

"İmar kanunu ile 3 temel husus gelecek. İmar uygulamaları adil ve hızlı olacak.  Bu konudaki her gecikme mağduriyete neden oluyor. İmar planı değişiklikleri sonucu değer artışından belediyelerin pay almasını sağlayacak. Bu değer artış payından belediyelere sosyal dayanışma kentsel dönüşüme aktarılacak. Büyük pay belediyelere gidecek. Belediyeler oranın halkı için kullanacak bunu. Kentsel dönüşüme ayrılan paylar ikiye ayrılacak. Bir kentsel dönüşüm için bakanlığa bir de belediyeye. Bu yolla kamuya ait olan her değer artışı üzerinden belediyelerimize bir gelir alanı oluşturulacak. Kesinlikle bu gelir alanı oluşturulacak."

http://www.yapi.com.tr/haberler/rant-vergisi-resmen-aciklandi_127792.html

Read Comment Section
2 Yorum Yorum Yaz
  • Hukumet zorda. Vergi gelirleri harcamlara yetmiyor.borc arttikca parti parti devaluasyon oluyor. Eskiden kir uzerunde biriken stres birden patlardi,simdi gunluk kur degisiyor. Son bir yildaki devaluasyon eskiden hukumet dusururdu. Hukumetin tek tutamagi insaat. Hemde Istanbulda. Insaat olacakki devlet kasasina ekstra para girsin.Devlet gelirlerinin yarisi niye istanbuldan. Kuzey ormanlarida bu yuzden feda edildi. Yoksa kriz eli kulaginda bekliyor. Bu tur tetbirlerle kriz oteleniyor. Bu arada menkul ve gayri menkul kiymetler yavas yavas yabancilarin eline geciyor. Cunku halkimizda yeterli sermaye - tasarruf yok. Caliyorlar ama calisiyorlar deyisinin altinda bu var. insaat insaat. Bu arada cevre ve tabiat gume gidiyor. Bunun ceremesini ikerki yillarda cok cekecegiz.Cocuklarimiza berbat bir yasam devredecegiz. YANITLA
  • % 40 mi kesecek la bi avuç toprak var 50000 tl alsam arsayı 150 tl olsa 40000 tl devletemi verecem niceleri köşeyi döndü bu işte bize gelincede seffaflık diyorlar akp hükümeti yine ne dolaplar çeviriyorsunuz YANITLA
2 yorumdan 2 tanesi gösteriliyor. 
Yorumunuzu ekleyin
Gönder

Yorumum onaylandığında e-posta ile bildir.

E-posta adresimle bültenlere abone olmak istiyorum

Haber gönderin Hemen haber gönderin

Sosyal Medyada Yapi.com.tr:

Abone Ol Yapı sektöründeki tüm gelişmelerden en önce siz haberdar olmak isterseniz e-bültenimize abone olun.
Bülten arşivine erişmek için tıklayın

REKLAM VERİN

Ajanda
TAMAMI » Bugünkü Etkinlikler BUGÜN:
Herhangi bir etkinlik mevcut değil!