Lütfen Tarayıcı Sürümünüzü Yükseltiniz.

RES için Plan Değişti: Orman Delinecek!

Borusan Holding ve Alman ortağının Kemalpaşa-Bayındır-Torbalı ilçeleri sınırları arasında kuracağı rüzgar santrali orman, tarım ve doğal ve ağaçlık karakteri korunacak alanda kalınca, imar planı değişikliğine gidildi. 70 hektarlık alanda yapılan plan değişikliği dün itibariye Çevre ve Şehircilik İzmir İl Müdürlüğü'nde askıya çıkarıldı.

yapi.com.tr
RES için Plan Değişti: Orman Delinecek!

Borusan Holding'in Kemalpaşa, Bayındır ve Torbalı ilçesi sınırlarında 70 hektarlık ormanlık alanda kuracağı rüzgar santrali için imar planı değişti. Rüzgar santral alanı 1/25000 ölçekli İzmir Kent Bütünü Çevre Düzeni Planı 'orman alanı', 'tarım alanı', 'doğal ve ağaçlık karakteri korunacak alan' ve 'kırsal yerleşme alanı' kullanımında kalıyordu.

30 megawatt gücünde ve 10 adet rüzgar türbininden oluşacak proje kapsamında Fuatres Rüzgar Enerji Santrali'ne ilişkin 1/5000 ölçekli nazım imar planı ile 1/1000 ölçekli ilave uygulama imar planı, dün itibariyle askıya çıktı. Çevre ve Şehircilik İzmir İl Müdürlüğü'nde askıya çıkarılan plan değişiklikleri, bir ay boyunca askıda kalacak.

Fuatres projesini Türkiye'nin en büyük gruplarından olan Borusan Holding ile Almanya'nın üçüncü büyük enerji şirketi ENBW gerçekleştiriyor. Geçtiğimiz yaz Çevre ve Sosyal Etki Değerlendirme ve karbon sertifikalandirma süreçleri kapsamında halkı bilgilendirme toplantısı yapıldı. Santralın yapımı Kemalpaşa-Bayındır-Torbalı ilçeleri arasında Osmanlar Köyü, Dağkızılca Köyü, Gökkaya Köyü, Dereköy'ü etkileyecek. Değişiklik kapsamında rüzgar enerji santral yerleri, şalt sahaları ve enerji santrallerini birbirine bağlayan yol güzergahı planlara aktarıldı.

Yeni yol açılacak

Ege'de Son Söz'den Sinan Doğan'ın haberine göre, rüzgar santralinde kullanılacak türbinler için bölgede yeni yol açılacak. Pervane çapları ve hub yükseklikleri dikkate alındığında kulenin taşınabilirliği için rampa düşey yarıçapı minimum 375 metre olacak. Montajda kullanılan kanat boyları tek parça halinde transfer edilecek, kanat boyu 60 metreyi bulacak. Dorse de göz önünde bulundurulduğunda 65 metrelik uzunlukta bir tır dorsenin geçeceği şekilde yolların hesaplamaları yapıldı.

http://www.yapi.com.tr/haberler/res-icin-plan-degisti-orman-delinecek_122515.html

Read Comment Section
İlk Yorumu Siz Yapın
Gönder

Yorumum onaylandığında e-posta ile bildir.

E-posta adresimle bültenlere abone olmak istiyorum

Haber gönderin Hemen haber gönderin

Sosyal Medyada Yapi.com.tr:

Abone Ol Yapı sektöründeki tüm gelişmelerden en önce siz haberdar olmak isterseniz e-bültenimize abone olun.
Bülten arşivine erişmek için tıklayın

REKLAM VERİN

Ajanda
TAMAMI » Bugünkü Etkinlikler BUGÜN:
Herhangi bir etkinlik mevcut değil!