Lütfen Tarayıcı Sürümünüzü Yükseltiniz.

Rize’de 'Kentsel Dönüşüm' Başladı

Rize’de, 'kentsel dönüşüm' projesi kapsamında 7.8 hektar alanda inşa edilecek 759 konut ile alışveriş merkezi ve caminin temelleri düzenlenen törenle atıldı.

yapi.com.tr
Rize’de 'Kentsel Dönüşüm' Başladı

DHA'nın haberine göre, Yeniköy Mahallesi’nde gerçekleştirilen temel atma törenine Rize Valisi Ersin Yazıcı, Gümrük ve Ticaret eski Bakanı Hayati Yazıcı, Rize Belediye Başkanı Reşat Kasap, Çevre ve Şehircilik Bakanlığı Müsteşar Yardımcısı İrfan Uzun, TOKİ Başkan Yardımcısı Ömer Bulut, AKP Rize Milletvekilleri Hasan Karal ve Nusret Bayraktar ile vatandaşlar katıldı. Tören öncesi alana asılan Türk bayrağı ve Atatürk posteri rüzgarın azizliği nedeniyle ipe dolandı. Bir aracın üzerine çıkan görevli kürek yardımıyla bayrak ve Atatürk posterini düzeltti.

Törende konuşan Rize Belediye Başkanı Reşat Kasap, 6 bin nüfusun yaşadığı Yeniköy Mahallesi’nde kentsel dönüşüm projesi kapsamında 7.8 hektarlık alandaki 560 konutun yıkıldığını hatırlattı, 14 blokta 759 konut ile alışveriş merkezi ve cami inşası için çalışmanın başladığını söyledi. Kasap, "2016 yılının Kasım ayında hak sahiplerine konutları teslim edeceğiz. 97 milyon 722 bin liraya mal olacak proje ile Yeniköy Mahallesi modern bir görünüme kavuşacak” dedi.

Konuşmaların ardından katılımcılar kentsel dönüşüm projesinin temelini attı.

http://www.yapi.com.tr/haberler/rizede-kentsel-donusum-basladi_131212.html

Read Comment Section
İlk Yorumu Siz Yapın
Gönder

Yorumum onaylandığında e-posta ile bildir.

E-posta adresimle bültenlere abone olmak istiyorum

Haber gönderin Hemen haber gönderin

Sosyal Medyada Yapi.com.tr:

Abone Ol Yapı sektöründeki tüm gelişmelerden en önce siz haberdar olmak isterseniz e-bültenimize abone olun.
Bülten arşivine erişmek için tıklayın

REKLAM VERİN

Ajanda
TAMAMI » Bugünkü Etkinlikler BUGÜN:
Herhangi bir etkinlik mevcut değil!