Lütfen Tarayıcı Sürümünüzü Yükseltiniz.

Seçim Sonuçları Projeleri Meşrulaştıramaz!

Ahmet Misbah Demircan’ın yeniden Beyoğlu Belediye Başkanı seçilmesiyle, gerçekleştirmeyi planladıkları projeler onaylanmış mı oluyor acaba? Okmeydanı Çevre Koruma Derneği Avukatı Ali Coşkun, 5 yılda bir yapılan seçimlerle, halkı mağdur eden projelerin yapılmasının meşruluk kazanamayacağını belirtiyor.

Seçim Sonuçları Projeleri Meşrulaştıramaz!

Beyoğlu Belediye Başkanı Ahmet Misbah Demircan, yerel seçimlerin, gerçekleştirmeyi planladıkları projelerin de onaylanacağı seçimler olacağını söylemişti. Peki Demircan'ın yeniden seçilmesiyle, bölgedeki projeler meşrulaşmış mı oldu? Okmeydanı Çevre Koruma Derneği’nin avukatı Ali Coşkun, bu konuya ilişkin görüşlerini paylaştı. Ayrıca Okmeydanı Kentsel Dönüşüm Projesi ve Haliç Yat Limanı Projesi gibi birbirini tamamlayan iki projeyle ilgili yaşanan son gelişmeleri aktardı. Avukat Ali Coşkun şunları ifade etti:

Yalanlarla yürütülen rant projeleri

5 yılda bir yapılan seçimlerle, halkı mağdur eden projelerin yapılmasının meşruluğu sağlanamaz. Nasıl ki insan haklarının yani yaşama hakkının, eğitim hakkının, sağlık hakkının oylanamayacağı gibi, barınma hakkının, çevre hakkının söz konusu olduğu projeler de halkı mağdur ediyorsa, Ahmet Misbah Demircan bütün oyları da alsa, bu projeleri hayata geçirmesi meşrulaşamaz. Ayrıca memleketteki büyük saflaşma sonucu yerel seçimler genel seçim havasında geçmiştir. Bu atmosferde geçen bir seçimde aynı zamanda yalanlarla yürütülen rant projelerinin meşrulaştırıldığı ilçemizde, çıkan seçim sonuçlarının hiçbir şeyi meşrulaştırdığına inanmıyorum.

Sokak muhalefeti her zaman olacaktır  

Haliç Yat Limanı Projesi ve civar mahallerde yaşanacak dönüşüm süreci AKP'nin belediyeyi alması ile birlikte biraz daha hızlanacaktır. Fakat Gezi Direnişi sonrası bu tarz projelerin hayata geçirilmesi bu kadar kolay olmayacaktır. Yapılacak bu projeler endüstriyel tarihi miraslarımızı, doğamızı, kentlerimizi, barınma hakkımızı tehdit ettiği için, bu projelere dur diyecek sokak muhalefeti her zaman olacaktır.  

Tapular bedelsiz olarak hak sahiplerine verilmeli!

Okmeydanı Kentsel Dönüşüm ve Haliç Yat Limanı projeleri birbirini tamamlayan, Okmeydanı’nı ticaretin ve turizmin merkezi haline getirmeye çalışan rant projeleridir. Bu projeler buralarda yaşayan insanlar düşünülerek hazırlanmamıştır. Tarihi miraslarımızı, barınma hakkımızı tehdit eden projelerdir. Okmeydanı'nın geldiği son durumdan bahsedecek olursak; 4706 sayılı yasa kapsamında hazine arazilerinin satılması süreci başlamıştır. Resmi tebligatlar, tapu tahsis belgeli hak sahiplerine gönderilmektedir. Bu tebligatlara göre 6 ay içerisinde tapularını satın almak için resmi başvuru yapılmaz ise belediye ihale ile bu arsaları 3. kişilere satabilecektir. Bu nedenle öncelikle fahiş fiyatlarla satılan bu tapuların bedelsiz olarak hak sahiplerine verilmesini talep ediyoruz. Aynı zaman da 1/1000'lik ve 1/5000'lik planlara karşı iptal davaları açılmışken yapılan bu tapu satışları hukuksuzdur. Tapu satış süreci tamamlandıktan sonra Beyoğlu Belediyesi, kentsel dönüşüm projesini hayata geçirmeye çalışacaktır. Okmeydanı Çevre Koruma Derneği olarak bu bölgede yaşayanların hiçbir mağduriyet yaşamaması için bu projeler karşısında mücadele etmeye, taleplerimizi daha güçlü savunmaya devam edeceğiz. Taleplerimiz ise şunlar:

- Tapuların bedelsiz verilmesini istiyoruz.

- Yerinde dönüşüm istiyoruz.

- Rantsal dönüşüm plan ve projelerini kabul etmiyoruz.

Halkı mağdur eden tüm bu projelerin karşısında barınma hakkımızı, tarihi kültürel değerlerimizi, doğamızı savunmaya devam edeceğiz.

 

http://www.yapi.com.tr/haberler/secim-sonuclari-projeleri-mesrulastiramaz_119712.html

Read Comment Section
İlk Yorumu Siz Yapın
Gönder

Yorumum onaylandığında e-posta ile bildir.

E-posta adresimle bültenlere abone olmak istiyorum

Haber gönderin Hemen haber gönderin

Sosyal Medyada Yapi.com.tr:

Abone Ol Yapı sektöründeki tüm gelişmelerden en önce siz haberdar olmak isterseniz e-bültenimize abone olun.
Bülten arşivine erişmek için tıklayın

REKLAM VERİN

Ajanda
TAMAMI » Bugünkü Etkinlikler BUGÜN:
Herhangi bir etkinlik mevcut değil!