Lütfen Tarayıcı Sürümünüzü Yükseltiniz.

"Sektörel İstikrar için daha Yoğun Mesai Harcamalıyız"

EPDK Başkanı Yılmaz, "EPDK olarak sektörel istikrarın güçlendirilmesi için düzenleme ve denetleme süreçlerinde daha yoğun mesai harcamak zorundayız" dedi. MÜSİAD Genel Başkanı Olpak ise "Birilerinin geçen yıl maniple etmeye çalıştığı gibi yüzde 2'ler civarında bir büyüme tabloları filan öngörmüyoruz" şeklinde konuştu.

yapi.com.tr / AA
"Sektörel İstikrar için daha Yoğun Mesai Harcamalıyız"

Foto: İsa Terli (AA)

Sektörel Fuarcılık tarafından düzenlenen '20. Uluslararası Enerji ve Çevre Fuarı ve Konferansı'nın (ICCI 2014) açılışında konuşan Enerji Piyasası Düzenleme Kurumu (EPDK) Başkanı Mustafa Yılmaz; son birkaç aydır özeleştirme ihaleleri, yatırımlar ve sektörün geleceği hakkında bazı kaygıların ifade edildiğini, fiyatların düşeceğine ilişkin olumsuz yorumlar yapıldığını belirterek, 18 Nisan'da yapılan Yeniköy-Kemerköy ihalesinde yüksek bir bedelin teklif edildiğini hatırlattı. EPDK tarafından lisanslandırılan tesislerin bu kadar büyük ekonomik değere ulaşmasından memnuniyet duyduklarını ifade eden Yılmaz, şunları söyledi:


"Daha da önemlisi geçmiş özelleştirmelerde olduğu gibi, bu tesislerde de çok kısa sürede verimlilik, üretim ve yatırım artacaktır. Ayrıca önümüzdeki dönemde enerji sektörümüzde lisanslandırdığımız projeler adım adım hayata geçecek, enerji borsamız kurulacak. Ülkemizde ulusal ve uluslararası alanda enerji imkanları daha da gelişecek. Doğal gaz ithalatında özel sektörün payı artacak. Tüketiciler daha iyi ve kaliteli hizmet alacaktır".

MustafaMustafa YılmazYılmaz, "EPDK olarak sektörel istikrarın güçlendirilmesi için düzenleme ve denetleme süreçlerinde daha yoğun mesai harcamak zorundayız. Siyasi istikrarın sonucu olan ekonomik istikrara kararlı bir şekilde katkıda bulunmamız gerekiyor. Bu, bisiklete bindiğinizde düşmemek için sürekli pedal çevirmeniz gerekmesi gibi bir zorunluluktur. Çünkü bizim gelişen Türkiye ekonomisinden daha hızlı gelişen bir sektörümüz var" diye konuştu. Bu değişimin her gün yeni ihtiyaçlar ortaya çıkardığını aktaran Yılmaz, "Bizim görevimiz bu ihtiyaçlara cevap vermek için daha nitelikli düzenlemeler yapmaktır. Bunu yaparken de tüketiciler ile tedarikçilerin en adil noktada buluşmasını sağlamaktır" dedi.

Yılmaz, her düzenlemenin bir öncekinden daha iyi olmasını sağlamanın kendilerinin görevi olduğunu belirterek, sözlerini şöyle sürdürdü:

"Bu amaçla önümüzdeki bir aylık süreçte, düzenlediğimiz sektörlerin tüm paydaşlarıyla bir durum değerlendirmesi yapacağız. Sektör ile yapacağımız değerlendirme yılda bir kez yapılan toplantılarla sınırlı kalmayacaktır. Önümüzdeki dönemde tüm piyasa tarafları ile düzenleme ve kararlarımıza yönelik daha yakın ve dinamik iş birliği içinde olacağız".

NailNail OlpakOlpak: Yüzde 2'ler civarında bir büyüme tabloları filan öngörmüyoruz

Müstakil Sanayici ve İşadamları Derneği (MÜSİAD) Genel Başkanı Nail Olpak da ekonomik anlamda güzel başlayıp sürdürülen, güzel de sonlandırılan 2013 yılını, aradaki çalkantılı gündemiyle geride bırakıldığını belirterek, "Benzer tabloyu, 2013'ün son günlerinden başlayarak, bu yılın ilk çeyreğinde de yaşadık. MÜSİAD olarak 2013 yılını kötümser değil, fiili haliyle sonuçlandığı şekliyle öngörmüştük. 2014 yılı için de gergin bir seçim atmosferine rağmen ilk 3 aydaki verilere bakarak, olumlu düşünüyor, birilerinin geçen yıl maniple etmeye çalıştığı gibi yüzde 2’ler civarında bir büyüme tabloları filan öngörmüyoruz" diye konuştu.

Olpak, bir ülkenin, iş adamlarından daha fazla yatırım, istihdam, sosyal gelişime daha fazla katkı beklediğini, iş adamlarının da huzur, güven, pozitif istikrar, hızlı ve adil işleyen bir hukuk sistemi beklediğini ifade ederek, "Siyasi istikrarla gelen ekonomik istikrar ve hedeflerin yakalanmasıyla elde edilen güven ortamı, 1 yılı aşkın bir süredir devam eden çözüm süreci ve demokratikleşme paketiyle, geleceğe daha güvenle bakıyoruz. Ülkemiz büyüyor, enerji piyasası da büyüyor. 11 yılda elektrik üretim tesislerinin kurulu gücü, büyük ölçüde özel sektör yatırımlarıyla yaklaşık 2 kat artarak 63 bin megavata geldi" şeklinde konuştu.

TÜMÜNÜ GÖSTERSONRAKİ SAYFA HABERİN DEVAMI:   1  |   2
http://www.yapi.com.tr/haberler/sektorel-istikrar-icin-daha-yogun-mesai-harcamaliyiz_119710.html

Read Comment Section
İlk Yorumu Siz Yapın
Gönder

Yorumum onaylandığında e-posta ile bildir.

E-posta adresimle bültenlere abone olmak istiyorum

Haber gönderin Hemen haber gönderin

Sosyal Medyada Yapi.com.tr:

Abone Ol Yapı sektöründeki tüm gelişmelerden en önce siz haberdar olmak isterseniz e-bültenimize abone olun.
Bülten arşivine erişmek için tıklayın

REKLAM VERİN

Ajanda
TAMAMI » Bugünkü Etkinlikler BUGÜN:
Herhangi bir etkinlik mevcut değil!