Lütfen Tarayıcı Sürümünüzü Yükseltiniz.

Taksim'i Hastanesiz Bırakmanın Vebali Büyüktür

İstanbul Tabip Odası (İTO), dün tüp gazından kaynaklandığı düşünülen şiddetli bir patlamayla sarsılan Taksim-Beyoğlu bölgesinde acil sağlık hizmetlerinin verileceği bir kamu hastanesinin bulunmadığını hatırlatarak "Taksim-Beyoğlu bölgesini hastanesiz bırakmanın vebali büyüktür" dedi.

yapi.com.tr
Taksim'i Hastanesiz Bırakmanın Vebali Büyüktür

Evrensel'in haberine göre, İstanbul Tabip Odası (İTO), dün tüp gazından kaynaklandığı düşünülen şiddetli bir patlamayla sarsılan Taksim-Beyoğlu bölgesinde acil sağlık hizmetlerinin verileceği bir kamu hastanesinin bulunmadığını hatırlatarak "Taksim-Beyoğlu bölgesini hastanesiz bırakmanın vebali büyüktür" dedi.

İTO'nun açıklamasının tam metni şöyle:

"Yerleşik nüfusunun yanı sıra, her gün iş, eğlence ve turistik amaçlarla gelen milyonlarca insanı ağırlayan, dünyanın en büyük nüfus yoğunluğuna sahip bölgelerinden biri olan Taksim-Beyoğlu’nda acil sağlık hizmetlerinin verileceği bir kamu hastanesinin bulunmaması kabul edilemez.

Yıllardır bu bölgeye hizmet eden Taksim İlkyardım Hastanesi’nin kapatılmasının yaratacağı sakıncaları defalarca açıklamış, yetkilileri uyarmış ve bu konuda sağlık sendikaları ve semt dernekleri ile birçok eylem yapmış bir kurum olarak başta İçişleri Bakanlığı ve Sağlık Bakanlığı olmak üzere tüm yetkilileri uyarmıştık.

Bilindiği gibi adını Koşuyolu semtinden alan hastane halen Kartal’da hizmetini sürdürürken Taksim İlkyardım Hastanesi de aynı isimle Gaziosmanpaşa’da varlığını sürdürüyor. Gaziosmanpaşa’ya yeni  kadrosuyla, yeni hastane açmak yerine Taksim hastanesi hekim ve sağlık çalışanları mağdur edilmek pahasına Gaziosmanpaşa’ya taşındı. Hastanelerin isimlerini korumanın tek başına bir anlam ifade etmediğini, aslolanın Taksim hastanesinin kendisini yaşatmak olduğunu bir kez daha hatırlatmak isteriz.

Taksim’de tüp gaz patlaması ile onlarca kişinin yaralanması olayının görünür hale getirdiği gibi bu bölgede meydana gelebilecek, kaza, toplumsal olay ya da acil tıbbi yardım gerektiren herhangi bir olayda mağdurların ilk elden sağlık hizmeti alacağı bir hastanenin olmaması yaşamsal sonuçlar doğurabilir. Trafik yoğunluğuna bağlı sıkışıklıklar da düşünüldüğünde en yakın hastaneye taşınma süresinin bu denli uzun olması kabul edilemez.

Taksim İlkyardım Hastanesi’nin “deprem” gerekçe gösterilerek kapatılması, haklı olarak bu merkezi alanın inşaat rantına dönüştürüleceği kaygısını ortaya çıkardı. İki ay içinde yıkımı gerçekleştirilen, bir yıl içinde inşaatları tamamlanan birçok AVM, rezidans vb. inşaatını görmemiz, bilmemiz aylardır atıl hale getirilen ve harabeye dönüştürülen ve inşaatına başlanmayan bu hastane binası konusunda iyimser olmamızı engelliyor.

Bahanelere sığınmadan, Taksim İlkyardım’ın işlevini gerçekleştirecek bir kamu sağlık kurumunun Taksim-Beyoğlu bölgesinde en kısa sürede işlevli hale getirilmesi talebini yineliyor, yetkilileri sorumluluğa davet ediyoruz."

http://www.yapi.com.tr/haberler/taksimi-hastanesiz-birakmanin-vebali-buyuktur_117190.html

Read Comment Section
İlk Yorumu Siz Yapın
Gönder

Yorumum onaylandığında e-posta ile bildir.

E-posta adresimle bültenlere abone olmak istiyorum

Haber gönderin Hemen haber gönderin

Sosyal Medyada Yapi.com.tr:

Abone Ol Yapı sektöründeki tüm gelişmelerden en önce siz haberdar olmak isterseniz e-bültenimize abone olun.
Bülten arşivine erişmek için tıklayın

REKLAM VERİN

Ajanda
TAMAMI » Bugünkü Etkinlikler BUGÜN:
Herhangi bir etkinlik mevcut değil!