Lütfen Tarayıcı Sürümünüzü Yükseltiniz.

Tarihi Kilise Çıkmaza Girdi

Belediye Ermeni kilisesinin yanındaki sokağı yaya yolu yapmak istiyor, kilise yönetimi ise güvenlik sorunu nedeniyle karşı çıkıyor.

yapi.com.tr
Tarihi Kilise Çıkmaza Girdi

Cumhuriyet'ten Hazal Ocak'ın haberine göre, İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB) Meclisi oy çokluğuyla, Beyoğlu Asmalımescit’teki Ermeni Katolik Kilisesi’nin avlusu sayılabilecek alanı yaya yolu ilan etti. Kilise yönetimi ise güvenlik sorunu oluşturacağı gerekçesiyle karara itiraz ediyor. Kilisenin yan cephe duvarının hemen yanında yer alan daracık ‘yol’, binaların içinde kalmış, demir kapılarla kapatılmış durumda. İçinde hurda malzemelerin yer aldığı ‘yol’un sonu ise bir çıkmaz sokak.

‘Maddi hata...’

İBB Meclis gündemine geçen hafta gelen teklif, CHP’li üyelerin itirazına karşın kabul edildi. Teklifte, Asmalımescit’te yer alan tarihi Ermeni Katolik Kilisesi’nin duvarıyla bitişik, Perukar Çıkmazı olarak da tanımlanan “kadastral yolun” 2010’da kilise alanına alındığı belirtildi.

Bu kararın “maddi bir hata” olduğu ifade edilerek, alanın, “yaya yolu” olarak düzenlenmesi istendi. Teklifin, Beyoğlu Belediyesi Meclisi’nde de 7 Ekim 2016 tarihinde uygun görüldüğü anımsatıldı.

Teklife karşı çıkan CHP’li Meclis üyesi Hüseyin Sağ, “Kiliseler, avlular ve etrafındaki alanlarla birlikte tescil edilir. Burası tescil edilirken etrafındaki alanlar unutulmuş sanırım fakat şu an bu alan kilise tarafından kullanılıyor. Bu yolu kimse bilmez. Bir zamanlar da avlu olarak kullanılmış. Kiliseden alınmasın” dedi. AKP’li Meclis üyesi Hadi Diler ise “Bu tarihi eser parsel sınırıyla tescil edildi. Teknik bir hata olarak bu yol planlara kilise alanında işlenmiş” diye konuştu. Kilise yönetimi ise bir ay önce belediyeye dilekçe vererek, bu alanın açılması veya yol yapılması durumunda güvenlik problemi oluşabileceğini belirtti. Dilekçede, şu an kapalı olan kilisenin restore edilerek yeniden açılmasının planlandığı ifade edildi.

http://www.yapi.com.tr/haberler/tarihi-kilise-cikmaza-girdi_155213.html

Read Comment Section
İlk Yorumu Siz Yapın
Gönder

Yorumum onaylandığında e-posta ile bildir.

E-posta adresimle bültenlere abone olmak istiyorum

Haber gönderin Hemen haber gönderin

Sosyal Medyada Yapi.com.tr:

Abone Ol Yapı sektöründeki tüm gelişmelerden en önce siz haberdar olmak isterseniz e-bültenimize abone olun.
Bülten arşivine erişmek için tıklayın
Haftanın ürünü Roca Akıllı Duş

REKLAM VERİN

Ajanda
TAMAMI » Bugünkü Etkinlikler BUGÜN:
Herhangi bir etkinlik mevcut değil!