Lütfen Tarayıcı Sürümünüzü Yükseltiniz.

Tarihi Yapı Kurtarılmayı Bekliyor

Ulaştırma Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığı, her geçen gün doğa koşullarına yenik düşen tarihi Söke Garı ve Hangarları'nın ayağa kaldırılması için rekreasyon projesi hazırlayıp, bu yılın yatırım programına aldı.

yapi.com.tr
Tarihi Yapı Kurtarılmayı Bekliyor

DHA'nın haberine göre, Türkiye'nin ilk demiryolu ağlarından olan İzmir-Söke Demiryolu'nun başta 1890 yılında yapılan hangarları ve Söke Garı'nın içler acı durumu yürekleri burkuyor. Adnan Kahveci Bulvarı üzerindeki tarihi hangarlar bakımsızlıktan ve doğal koşulları nedeniyle her geçen gün çökerken, gardaki lojman ve tesislerinde kaderine terkedilmiş durumda. Bir asırı aşkın bir süredir nice ayrılık ve kavuşmalara tanıklık eden Söke Garı ve Hangarları'nın ayağa kaldırılması için Ulaştırma Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığı tarafından Türkiye Cumhuriyeti Devlet Demiryolları (TCDD) İzmir Bölge Müdürlüğü'ne rekreasyon projesi hazırlatıldı. Proje 2015 yılı yatırım programına alındı.

Söke Kaymakamı Mehmet Demirezer ve CHP'li Söke Belediye Başkanı Süleyman Toyran geçtiğimiz günlerde TCDD İzmir Bölge Müdürü Murat Bakır'ı ziyaret edip, içinde, kafeterya, restoran ve yöresel ürün satış yerlerinin de yer alacağı Söke Garı Rekreasyon Projesi hakkında bilgi aldı. Ziyaretten umutlu dönen Kaymakam Mehmet Demirezer, Söke Garı ve özellikle hangarların her geçen gün göz göre göre çürüyüp kültürel değerinden uzaklaşmaya başlamasının Sökeliler'in tepkisine neden olduğunu vurgulayıp, "Vatandaşlarımız bir an önce soruna el atılmasını istemekte. İzmir Bölge Müdürlüğünce hazırlanan Söke Gar'ı Rekreasyon Projesi'nin Kültür ve Tabiat Varlıklarını Koruma Kurulu tarafından onaylanarak ihale aşamasında olduğunu öğrendik. Söke için büyük önem taşıyan bu projenin ihalesinin yapılmasının beklentisindeyiz" dedi.

Söke Belediyesi, Söke Ticaret Odası ve ilçedeki bazı sivil toplum kuruluşlarının da her platformda, Söke'nin geleceği açısından önemli olduğunu vurguladıkları Söke Gar'ı Rekreasyon Projesi'nde gözler şimdi ihaleye çevrildi. Projenin, Söke Garı'nın, Çarşamba Pazaryerin ile Söke-Milas Çevreyolu'na kadar uzanan bölgesini canlandırmasının beklendiği bildirildi.

http://www.yapi.com.tr/haberler/tarihi-yapi-kurtarilmayi-bekliyor_127855.html

Read Comment Section
İlk Yorumu Siz Yapın
Gönder

Yorumum onaylandığında e-posta ile bildir.

E-posta adresimle bültenlere abone olmak istiyorum

Haber gönderin Hemen haber gönderin

Sosyal Medyada Yapi.com.tr:

Abone Ol Yapı sektöründeki tüm gelişmelerden en önce siz haberdar olmak isterseniz e-bültenimize abone olun.
Bülten arşivine erişmek için tıklayın

REKLAM VERİN

Ajanda
TAMAMI » Bugünkü Etkinlikler BUGÜN:
Herhangi bir etkinlik mevcut değil!