Lütfen Tarayıcı Sürümünüzü Yükseltiniz.

"Termik" Arıza Yaptı, Yatağan Nefessiz Kaldı!

Muğla’nın Yatağan İlçesi’ndeki termik santralin bacasındaki elektro filtrelerde meydana gelen arıza nedeniyle gökyüzünü kül bulutu kapladı.

yapi.com.tr
"Termik" Arıza Yaptı, Yatağan Nefessiz Kaldı!

DHA'nın haberine göre, Yatağan Termik Santrali’nin geçen günlerde arızalanarak devre dışı bırakılan 2’nci ünitesi bugün saat 02.30 sıralarında yeniden devreye alındı. Ancak, ünitenin yeni revizyondan çıkan elektro filtrelerinde saat 08.00 sıralarında yeniden arıza meydana geldi. Kül tutucu elektro filtrelerin arızalanarak devre dışı kalmasının ardından kısa sürede ilçenin üzerini toz bulutu kapladı. Ev ve işyerlerinden çıkamayan vatandaşlar panik yaşadı, duruma tepki gösterdi. Yatağan Kaymakamlığı ve İlçe Jandarma Komutanlığı’na da çok sayıda şikayet telefonun açıldığı öğrenildi.

Yatağan İlçe Jandarma Komutanlığı’na bağlı ekipler, santrale giderek konu hakkında tutanak hazırladı. Santral yetkilileri, “2’nci ünitemiz arıza nedeniyle bir süredir devre dışı. Bu gece arıza giderilerek devreye alındı ancak sabah saatlerinde elektro filterelerde arıza meydana gelince sıkıntı yaşandı. Saat 10.50 itibariyle de üniteyi tamamen devreden çıkarttık” bilgisini verdi.

http://www.yapi.com.tr/haberler/termik-ariza-yapti-yatagan-nefessiz-kaldi_112292.html

Read Comment Section
İlk Yorumu Siz Yapın
Gönder

Yorumum onaylandığında e-posta ile bildir.

E-posta adresimle bültenlere abone olmak istiyorum

Haber gönderin Hemen haber gönderin

Sosyal Medyada Yapi.com.tr:

Abone Ol Yapı sektöründeki tüm gelişmelerden en önce siz haberdar olmak isterseniz e-bültenimize abone olun.
Bülten arşivine erişmek için tıklayın

REKLAM VERİN

Ajanda
TAMAMI » Bugünkü Etkinlikler BUGÜN:
Herhangi bir etkinlik mevcut değil!