Lütfen Tarayıcı Sürümünüzü Yükseltiniz.
BÖLÜM SPONSORU

Aliağalılar Termik Santral İstemiyor

PETKİM’in yüzde 51 hissesine sahip Socar Power Enerji Yatırımları AŞ’nin, PETKİM sahası içerisine kurmak istediği termik santrale ilişkin “ÇED sürecine halkın katılım toplantısı” yoğun protestolar nedeniyle yapılamadı.

yapi.com.tr
Aliağalılar Termik Santral İstemiyor

Aliağa Kaymakamlık binası toplantı salonunda saat 11.00’de yapılan toplantı için termik santrale karşı olan halk saat 9.30’dan itibaren toplanmaya başladı.

Evrensel'in haberine göre, Aliağa Emek ve Demokrasi Platformu bileşenleri, FOÇEP, EGEÇEP, Greenpeace, Kanserle Mücadele Derneği, CHP ve EMEP gibi birçok kurum ve siyasi parti temsilcisinin de yer aldığı eylemde sık sık termik santral karşıtı slogan atıldı.

“Ölüm bacaları istemiyoruz” yazılı pankart açan Aliağalılar, “Kanser olmak istemiyoruz”, “Rüzgar, güneş bize yeter”, “Her yer ODTÜ her yer direniş” sloganlarını attı.

Termik santral istemediklerini tekrar tekrar belirten Aliağalılar, toplantının yapılamadığına dair tutanak tutulmasını istediler.

Tutanak tutuldu

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı yetkililerinin toplantıyı yaptıklarını, bilgilendirme yapamadıklarını ifade etmeleri üzerine salondakiler tepki göstererek, tutanağın toplantının yapılmadığı şeklinde düzenlenmesinde ısrar etti. Bunun üzerine, “Halkın projeye yoğun tepkisi nedeni ile bilgilendirme toplantısına başlanılamamış ve bilgilendirme toplantısı yapılamamıştır” ifadelerinin yer aldığı tutanak Çevre ve Şehircilik Bakanlığı İl Müdürlüğü yetkilisi Kenan Ocak, İl Müdür Yardımcısı Sema Yunatçı ile  kurum temsilcileri tarafından imzalandı.       

Termik santral karşıtları 26 Ekim’de Demokrasi Meydanı’nda “Termik santrale hayır” etkinliği yapılacağını duyurarak salondan çıktı.

‘Petrokoklu santral ölüm saçacak’

Hüseyin Yurttaş (Yazar): Petrokok yasaklanmış bir madde. Bununla santral işletmek ölüm saçmak demektir. Menemen ovası bitti, zehirli ürünler yiyoruz. Balıklar tükeniyor. Aliağa çevresi yaşam mücadelesi veriyor. 20 yıl önce dolmuş buranın kapasitesi. 1990’da alınan ÇED raporlarında bunlar belirtilmişti.

Handan Çetiner Şirin (Tüm Bel Sen Aliağa Belediyesi Temsilcisi): Çocuklarımız için Aliağa’ya sahip çıkmak zorundayız. Bizim gidecek yerimiz yok, mecburuz sahip çıkmaya. 1 tanesi bile fazla iken, 2.sine tahammülümüz yok.

Cemal Topçu (Petrol-İş Aliağa Şube Sekreteri): Petrokok tehlikeli atıklar sınıfında. Rafinerilerdeki atık veya artık malzeme. Bol miktarda karbonmonoksit ve kükürt içeren bir malzeme. Bir yakıt türü de değil aslında. Ama başta çimento sektörü olmak üzere kullanmaya başladılar. Termik santral yapılırsa burada 2 milyon tondan fazla petrokokun kullanılacağı söyleniyor. Bunların yapılmaması için mücadeleye devam edeceğiz. 

http://www.yapi.com.tr/haberler/aliagalilar-termik-santral-istemiyor_113344.html

Read Comment Section
İlk Yorumu Siz Yapın
Gönder

Yorumum onaylandığında e-posta ile bildir.

E-posta adresimle bültenlere abone olmak istiyorum

Haber gönderin Hemen haber gönderin

Sosyal Medyada Yapi.com.tr:

Abone Ol Yapı sektöründeki tüm gelişmelerden en önce siz haberdar olmak isterseniz e-bültenimize abone olun.
Bülten arşivine erişmek için tıklayın

REKLAM VERİN

Ajanda
TAMAMI » Bugünkü Etkinlikler BUGÜN:
Herhangi bir etkinlik mevcut değil!