Lütfen Tarayıcı Sürümünüzü Yükseltiniz.
BÖLÜM SPONSORU

Topbaş: Elimizde Gezi Parkı ile İlgili Kayıtlar Var

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş, Gezi Parkı olayları ilgili yapılan toplantı kayıtlarının olduğunu söyledi. Topbaş, “Elimizde İstanbul’da ve Türkiye’de hareketlerin nasıl başlayacağıyla ilgili yapılan toplantıların kayıtları var, deliller var.” dedi.

yapi.com.tr
1 Topbaş: Elimizde Gezi Parkı ile İlgili Kayıtlar Var

Kadir Topbaş, Maltepe sahilinde yapılan Maltepe sahil dolgu alanında incelemelerde bulundu. Basın mensuplarının sorularını cevaplayan Topbaş, Gezi Parkı ve Yenikapı’da yapılan dolgu çalışma alanlarıyla ilgili soruları cevapladı.

"Organize ve planlanmış"

Cihan'ın haberine göre, Topbaş, Gezi Parkı olaylarının organize ve planlanmış olduğunu kaydederek, “Taksim’le ilgili bir çalışma yapıldı. Tek yönlü bakmak değil, boyutları farklı değerlendirmek gerekir. Elimizde Şubat ayında yapılan bir toplantının kayıtları var. İstanbul’da ve Türkiye’de hareketlerin nasıl başlayacağıyla ilgili yapılan toplantıların kayıtları var. Bizim elimizde deliller var. Niçin Taksim Cumhuriyet Caddesi ortasında 40 santimlik çınar ağaçları kaldırılırken, budanırken hiç kimsenin sesi çıkmadı. Gezi Parkı’ndaki noktaya gelince kıyamet koptu. Neden çünkü biliniyordu, bu noktaya gelinince hassas bir konu.” şeklinde konuştu.

Maltepe halkının kararı sandıkta vereceğini söyleyen Topbaş, “Bunun değerlendirmesini vatandaş sandıkta verecek. Maltepe halkı, buraya utancından gelemediğini söyleyen ‘burada ne yapıldı diyenlere cevap veremiyorum’ diyenin o duruşunu yarın Maltepe halkı bu bölgeyi kullanırken sandıkta verecek.” diye konuştu.

"Çalışmalar birkaç ay içersinde bitecek"

Yenikapı’da yapılan dolgu çalışmalarına da değinen Topbaş, “Yenikapı’da bir iki ay içerisinde dolgu işlemi bitecek. Yenikapı biraz daha farklı buradan. Yeşil bir alan var fakat buna paralel olarak Haliç havzasının batı tarafının, Fatih bölgesinin atık sularını 2 milyona yakın insanın yaşadığı alanda Yenikapı’daki ön arıtma sisteminden geçecek şekilde yapılan çalışmanın ayağını oluşturmakta. Biz bu bölgede böyle bir alanı elde etmemiz gerekiyordu. Dolgu alanı hem miting alanı haline gelecek hem de böyle bir tesisin kurulmasına fırsat verecek. Ayrıca Yenikapı’daki trafiği kısmen yer altına alınması için Ulaştırma Bakanlığı ile görüşmekteyiz.” ifadelerini kullandı.

http://www.yapi.com.tr/haberler/topbas-elimizde-gezi-parki-ile-ilgili-kayitlar-var_111467.html

Read Comment Section
1 Yorum Yorum Yaz
  • Basit bir sorum var: siz seçilmiş belediye reisi ve milletvekililer, sizler seçilmeden evvel basit halkımızın parçası değilmiydiniz? Nasıl noterde birisine güvenip ona vekalet veriyorsanız, bizler halktan, yani aramızdan bir kişiye sandıkta vekalet hakkı veriyoruz. Yani seçilen kişi, bizi, yani milleti temsil etmede kanuni hakka sahip oluyor. Bu durumda vekaleti alan kişi, halkını dinlemekle yasal yükümlülük altına giriyor. Dinleyerek elde ettiği bilgiler ile bizim sözlerimizi temsil ediyor. Seçtiği vali bile bizim seçilene verdiğimiz vekaletle dayanmaktadır. Bu kabullerine aksi yönüne gidilmesi iletişim yollarını kapatır ve bu doğru değildir. Belediye reisi veya milletvekili olmak ayrıcalık elde ederek halkın üstünde ve hüküm sürecek bir konum elde etmek değildir. Şu anda bu negatif durumun varlığı söz konusudur. Bu giderilmediği sürece ülkemizdeki ve şehirlerimizdeki sorunlar büyüyerek devam edecektir. YANITLA
1 yorumdan 1 tanesi gösteriliyor. 
Yorumunuzu ekleyin
Gönder

Yorumum onaylandığında e-posta ile bildir.

E-posta adresimle bültenlere abone olmak istiyorum

Haber gönderin Hemen haber gönderin

Sosyal Medyada Yapi.com.tr:

Abone Ol Yapı sektöründeki tüm gelişmelerden en önce siz haberdar olmak isterseniz e-bültenimize abone olun.
Bülten arşivine erişmek için tıklayın

REKLAM VERİN

Ajanda
TAMAMI » Bugünkü Etkinlikler BUGÜN:
Herhangi bir etkinlik mevcut değil!