Lütfen Tarayıcı Sürümünüzü Yükseltiniz.

Topbaş: "Metro 11 Milyon Kişi Taşıyacak"

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş, "2016 bu şehir için dönüm noktası olacak. Günde 7 milyon insan metroyu tercih edecek. 2019'a vardığımız zaman da inşallah İstanbul'da 11 milyon insan metroyu kullanabilme imkanına sahip olacak" dedi.

yapi.com.tr
Topbaş: "Metro 11 Milyon Kişi Taşıyacak"

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş, İstanbul'da metro projelerini anlattı. İstanbul'da tarih yazacaklarını söyleyen Topbaş, 2019'da İstanbul metro ağının 11 milyon kişi taşıyabilecek kapasitede olacağını söyledi.

Bugün gazetelere metro projesiyle ilgili ilan veren Topbaş, verilen ilanı "Bugün neden gazetelere ilan verdik? İstanbullu bu gazete küpürlerini saklasın, yakın gelecekte her birinin gerçekleştiğini görsün ve geleceğini buna göre ayarlasın istedik. Bunlar hayal değil, bunlar proje. Bazı bölgeler var ki, orada yaşayan insanlar metro kelimesini dahi duymasının mümkün olmadığı bir yerde metro kullanmanın heyecanını yaşıyor. İstanbul'da metronun gitmediği bir ilçe kalamayacak. Her tarafı demir ağlarla örmekteyiz" diye açıkladı.

NTV'nin haberine göre, metro yapımında dünyanın en ileri teknolojisinin kullanıldığını söyleyen Topbaş, "Son dönemde yaptığımız metro makinist olmadan gidebilecek. Bunu söylemenin gururu içindeyiz. Böyle ileri bir teknoloji... Dünyanın en ileri teknolojisi kullanılıyor. İstanbul hiçbir konuda diğerlerinden geri kalmasın istedik. Bu projeyi bize emanet ettiğiniz bütçeyi kullanarak yapıyoruz" dedi.

Önümüzdeki 5 yıllık planını açıklayan Topbaş, "İstanbul'da ulaşım rayına oturuyor. Bireysel araç kullanma dönemi bitecek. 2016 bu şehir için dönüm noktası olacak. Günde 7 milyon insan metroyu tercih edecek. 2019'a vardığımız zaman da inşallah İstanbul'da 11 milyon insan metroyu kullanabilme imkanına sahip olacak. 400 binden 11 milyonlara ulaşmış bir kentten bahsediyoruz. Beraberce bir tarih yazıyoruz" şeklinde konuştu.

http://www.yapi.com.tr/haberler/topbas-metro-11-milyon-kisi-tasiyacak_112772.html

Read Comment Section
İlk Yorumu Siz Yapın
Gönder

Yorumum onaylandığında e-posta ile bildir.

E-posta adresimle bültenlere abone olmak istiyorum

Haber gönderin Hemen haber gönderin

Sosyal Medyada Yapi.com.tr:

Abone Ol Yapı sektöründeki tüm gelişmelerden en önce siz haberdar olmak isterseniz e-bültenimize abone olun.
Bülten arşivine erişmek için tıklayın
Haftanın ürünü Roca Akıllı Duş

REKLAM VERİN

Ajanda
TAMAMI » Bugünkü Etkinlikler BUGÜN:
Herhangi bir etkinlik mevcut değil!