Lütfen Tarayıcı Sürümünüzü Yükseltiniz.

"Gezi Parkı'nda İnşaat Yapacağız Demedik"

Çevre ve Şehircilik Bakanı Bayraktar, "Gezi Parkı'nda inşaat yapacağız demedik ki hiçbir zaman. 'Mahkemeyi kazandık, biz yaparız, ederiz', bizde öyle bir şey yok" dedi.

yapi.com.tr/AA
"Gezi Parkı'nda İnşaat Yapacağız Demedik"

Çevre ve Şehircilik Bakanı Erdoğan Bayraktar, Atatürk Kültür Merkezi Cumhurbaşkanlığı Senfoni Orkestrası Konser Salonu ve Koro Çalışma Binaları inşaatında incelemelerde bulundu.

Projeyle ilgili bilgi alan Bayraktar, 15 yıldır süren inşaatın Ankara'nın, Türkiye'nin ihtiyacı olduğunu söyledi.

Birisi büyük, birisi küçük, elipsoit şeklinde şişirme kalıplı konser salonları yapılacağını anlatan Bayraktar, binanın diğer özellikleriyle de Ankara'nın marka değerini artıracağını belirtti.

İnşaatın çok uzadığını ve bugüne kadar KDV ile birlikte 80 milyon lira civarında para ödendiğini dile getiren Bayraktar, "50 milyona daha ihtiyaç var. Biz çalışmalarımızı yapıyoruz, sürüncemeyi bitireceğiz. Önümüzdeki senenin sonunda bu inşaatı bitireceğiz, Ankara'nın, Ankaralıların, Türkiye'nin hizmetine sunacağız" dedi.

"İnşaat yapacağız demedik"

Bayraktar, bir gazetecinin "Son mahkeme kararıyla Gezi Parkı'na inşaat yapılmasının önündeki hukuki engel kalktı" şeklindeki ifadesi üzerine, "Gezi Parkı'nda inşaat yapacağız demedik ki hiçbir zaman. Gezi Parkı'nda düzenleme yapıyoruz, yapacağız dedik" diye konuştu.

Mahkemeyi kazansalar bile Gezi Parkı'nda dar kapsamlı referandum yapacaklarını ifade eden Bayraktar, "Halk ne derse, halkın taleplerini dikkate alacağız. Mahkemeyi kazandık, biz yaparız, ederiz, bizde öyle bir şey yok" dedi.

Bayraktar, "sürecin nasıl ilerleyeceğine" ilişkin soruyu da "İzleyeceğiz, hep beraber göreceğiz" şeklinde yanıtladı.

KKTC'deki petrol sızıntısı

KKTC'deki petrol sızıntısına ilişkin soru üzerine Bayraktar, Çevre ve Şehircilik Bakanlığı olarak olaya anında müdahale ettiklerini, bunun yayılmasını engellediklerini, etrafını dubalarla sardıklarını anlattı.

http://www.yapi.com.tr/haberler/gezi-parkinda-insaat-yapacagiz-demedik_110985.html

Read Comment Section
İlk Yorumu Siz Yapın
Gönder

Yorumum onaylandığında e-posta ile bildir.

E-posta adresimle bültenlere abone olmak istiyorum

Haber gönderin Hemen haber gönderin

Sosyal Medyada Yapi.com.tr:

Abone Ol Yapı sektöründeki tüm gelişmelerden en önce siz haberdar olmak isterseniz e-bültenimize abone olun.
Bülten arşivine erişmek için tıklayın

REKLAM VERİN

Ajanda
TAMAMI » Bugünkü Etkinlikler BUGÜN:
Herhangi bir etkinlik mevcut değil!