Lütfen Tarayıcı Sürümünüzü Yükseltiniz.

Türkiye'nin İlk Enerji Meslek Lisesi

Türkiye’nin yenilenebilir enerji üzerine eğitim verecek ilk meslek lisesi, eylül ayında İvedik OSB’de açılacak. Okulun, yenilenebilir enerji alanında istihdam edilecek ara eleman ihtiyacını karşılaması hedefleniyor.

yapi.com.tr/AA
Türkiye'nin İlk Enerji Meslek Lisesi

Türkiye'nin yenilenebilir enerji üzerine eğitim verecek ilk meslek lisesi bu yılın eylül ayında açılacak. İvedik Organize Sanayi Bölgesi’nde (İvedik OSB) faaliyet gösterecek okul hakkında bilgi veren Akıllı Okul Koleji Genel Müdür Yardımcısı Mustafa Böğürcü, Türkiye'nin 2023 hedefleri çerçevesinde Türkiye'de alternatif enerjinin payının yüzde 1'den yüzde 30'a çıkarılmasının öngörüldüğünü söyledi. Böğürcü, bu açıdan bakıldığında yenilenebilir enerji alanında istihdam edilecek ara elemana ihtiyaç duyulduğunu ifade ederek, açılacak meslek lisesinin ara eleman ihtiyacını karşılama noktasında sektöre önemli katkı sağlayacağını kaydetti.

800 kişilik kontenjan

Yenilenebilir enerji dışında otomotiv ile elektrik-elektronik bölümlerinde de eğitim verileceğini kaydeden Böğürcü, "Toplam kontenjanımız 800 olacak. Ancak biz 2 bin-2 bin 500 civarında başvuru bekliyoruz. Kriterlerimize göre öğrencileri seçeceğiz. OSB'deki ailelerin çocuklarına öncelik tanıyacağız. Rüzgar enerjisi bölümüne 200, güneş enerjisi 200 olmak üzere 400 öğrenci alacağız" dedi.

Öğrencileri seçerken SBS puanı şartı aramadıklarının ve sosyal kriterlere öncelik verdiklerinin altını çizen Böğürcü, "Özel okula gitme imkanı olmayan öğrencilere de öncelik veriyoruz. Devletin OSB'lerde açılan meslek liselerinde okuyan öğrenciler için verdiği destekler sayesinde ücretsiz eğitim imkanı sağlıyoruz" diye konuştu.

Firmalar rol alacak

Okulun 4 bin metrekarelik kapalı alana sahip olduğunu belirten Böğürcü, okulda 22 dersliğin yanı sıra 9 atölye ve laboratuvarın da yer alacağını bildirdi. Teras katında ise rüzgar ve güneş panellerinin bulunacağını dile getiren Böğürcü, enerji panellerinin imalatı noktasında İvedik OSB'deki firmaların da rol alacağını söyledi.

İvedik OSB'de yaklaşık 7 bin esnaf ve 100 binin üzerinde de çalışan bulunduğunu anlatan Böğürcü, "Böylesi büyük bir OSB bünyesinde enerji yatırımı düşünen birçok firma var. Enerji üzerine okul açma nedenlerimizden biri de bu" ifadesini  kullandı. Öğrencilere 130 ülkede geçerli mesleki yeterlilik belgesi verileceğini belirten Böğürcü, öğrencilerin ABD'deki 400 üniversiteye sınavsız geçiş olanağına kavuşacağını bildirdi.

http://www.yapi.com.tr/haberler/turkiyenin-ilk-enerji-meslek-lisesi_119805.html

Read Comment Section
İlk Yorumu Siz Yapın
Gönder

Yorumum onaylandığında e-posta ile bildir.

E-posta adresimle bültenlere abone olmak istiyorum

Haber gönderin Hemen haber gönderin

Sosyal Medyada Yapi.com.tr:

Abone Ol Yapı sektöründeki tüm gelişmelerden en önce siz haberdar olmak isterseniz e-bültenimize abone olun.
Bülten arşivine erişmek için tıklayın

REKLAM VERİN

Ajanda
TAMAMI » Bugünkü Etkinlikler BUGÜN:
Herhangi bir etkinlik mevcut değil!