Lütfen Tarayıcı Sürümünüzü Yükseltiniz.

"Ürün Kullanımında Kültürel Bir Değişime İhtiyaç Var"

"Fuar, ülkemiz için çok önemli ve biz İNDER olarak da çok önemsiyoruz" diyen İstanbul İnşaatçılar Derneği (İNDER) Genel Sekreteri Abdullah Baysal, fuarların sadece ürün tanıtımı anlamına gelmediğini vurgulayarak, Türkiye'de ürün kullanımında kültürel bir değişime ihtiyaç olduğunu açıkladı.

Mesut Tufan
"Ürün Kullanımında Kültürel Bir Değişime İhtiyaç Var"

p>"Fuar, ülkemiz için çok önemli ve biz İNDER olarak da çok önemsiyoruz" diyen İstanbul İnşaatçılar Derneği (İNDER) Genel Sekreteri Abdullah Baysal, fuarların sadece ürün tanıtımı anlamına gelmediğini vurgulayarak, Türkiye'de ürün kullanımında kültürel bir değişime ihtiyaç olduğunu açıkladı. İNDER olarak katıldıkları 35. Yapı Fuarı - Turkeybuild İstanbul'da www.yapi.com.tr'nin sorularını yanıtlayan Baysal, fuar hakkında değerlendirmelerde bulunurken İNDER'in çalışmaları ve projeleri hakkında da bilgi verdi.

Çağcıl bir yeniden yapılanma

Baysal, tüketicinin de, yapı müteahhidinin de, üreticinin de çağcıl bir yeniden yapılanmaya gereksinimi olduğuna dikkat çekti ve bunun devlet tarafından da desteklenmesi, bazı kolaylıklar gösterilmesi gerektiğini ifade etti. Fuara gelen insanların sayısından çok niteliğinin önemli olduğunu belirten Baysal, "Katılımcıların, ziyaretçilerin gösterdikleri ilgi, konuya bakış açıları önemli. Hatta bir yeterlilik değerlendirmesi yapılmasından da yanayım. Bir mesleki değerlendirme; güven, sadakat değerlendirmesi yapılmalı. Bu, hem sektörün geleceği, hem de tüketicinin taleplerinin tespit edilmesi açısından çok önemli" dedi.

İNDER Genel Sekreteri Abdullah Baysal'ın dikkat çektiği önemli noktalar şöyle:

Üzülerek söylüyorum; Türkiye’de malzeme israfı yüzde 17’leri buluyor

Bizde ustalığın, babadan oğula, akrabalık, hemşehrilik ilişkileri üzerinden geçen bir yapısı var. Ustalar, hiçbir zaman bilimsel anlamda yetiştirilmemişler. Bayındırlık Bakanlığı'nın 16 Aralık 2010’da yayınladığı bir yönetmelikle, 01.01.2015 yılından itibaren tüm yapı müteahhitleri yetki belgeli usta çalıştırmak zorunda olacak. İNDER olarak, 2 yıllık bir çalışma sonrasında Milli Eğitim Bakanlığı ile birlikte bir müfredat çalışması yaptık. Bu müfredat programı kapsamında 27 branşta usta eğitiyoruz. Dikkatinizi çekmek istiyorum; kurs vermiyoruz, eğitim yapıyoruz. Örneğin bir sıvacı, 360 saat teorik eğitim, 470 saat da uygulama eğitimi alıyor. Bu eğitim sonrasında bir sınava tabi tutuluyorlar ve başarılı olanlara sertifika / diploma veriliyor. 'Mesleki Yeterlilik Programı' çerçevesinde verilen bu sertifikalar, yurtdışında da geçerli olacaklar. Burada iki amacımız var. Birincisi, iş güvenliğini ve işçi sağlığını öne çıkarmak. Diğeri ise malzeme israfı konusu. Yaptığımız bir araştırmaya göre Türkiye’de malzeme israfı, üzülerek söylüyorum ki, yüzde 17’leri buluyor. Bu, çok önemli bir rakam. Bunun sebebi de malzemenin ehil ustanın eline verilmemesi.

TÜMÜNÜ GÖSTERSONRAKİ SAYFA HABERİN DEVAMI:   1  |   2
http://www.yapi.com.tr/haberler/urun-kullaniminda-kulturel-bir-degisime-ihtiyac-var_91803.html

Read Comment Section
İlk Yorumu Siz Yapın
Gönder

Yorumum onaylandığında e-posta ile bildir.

E-posta adresimle bültenlere abone olmak istiyorum

Haber gönderin Hemen haber gönderin

Sosyal Medyada Yapi.com.tr:

Abone Ol Yapı sektöründeki tüm gelişmelerden en önce siz haberdar olmak isterseniz e-bültenimize abone olun.
Bülten arşivine erişmek için tıklayın

REKLAM VERİN

Ajanda
TAMAMI » Bugünkü Etkinlikler BUGÜN:
Herhangi bir etkinlik mevcut değil!