Lütfen Tarayıcı Sürümünüzü Yükseltiniz.

Validebağ için Acil Müdahale Planı

Validebağ Korusunda çıkan yanığını, yurttaşlar söndürdü. Validebağ Gönüllülerinden Belgin, itfaiyenin geciktiğinin altını çizerek, “ Validebağ ve birçok yer için acil müdahale planı gerekli” dedi.

yapi.com.tr
Validebağ için Acil Müdahale Planı

Validebağ Korusu’nun Acıbadem yönündeki yamacında, 25 Temmuz’da yangın çıktı. Validebağ Gönüllüleri ile mahalleliler, çıkan yangına müdahale ederek, alevlerin koruya ulaşmasını önledi ve yangını söndürdü. Atılan bir izmarit nedeniyle çıktığı tahmin edilen yangın da, 500 metrekareye yakın bir alan tahrip olurken, itfaiye ise gecikti ve soğutma işleminin ardından korudan ayrıldı. Konuya ilişkin açıklama yayınlayan Validebağ Gönüllüleri, 2012 yılında yine koruda çıkan bir yangın üzerine defalarca “bir müdahale planı geliştirilmesi” için ilgili yerlere başvurduklarını ancak bir sonuç alamadıklarını ifade etti. Açıklamada ayrıca çıkan yangının Validebağ Gönüllüleri’nin ve mahallelinin çabasıyla söndürüldüğünü ve bir kez daha facianın kıyısından dönüldüğü belirtildi. Gönüllüler, yetkililerden acil olarak 1. derece doğal SİT alanı olan Validebağ Korusu için özel bir ‘müdahale planı’ geliştirmelerini talep etti.

İtfaiye gecikti

BirGün Gazetesi'nden Uğur Şahin'in haberine göre, Validebağ Gönüllüleri’nden Arif Belgin, korunun ranta açılmak istendiğine değinerek, çıkan yangınların rantı kolaylaştırdığını söyledi. Belgin, “Biz korunun ranta açılmaması, yeşil kalması ve gelecek nesillere devredilmesini istiyoruz. Gerekli önlemlerin alınarak, korunun yanmasını istemiyoruz. Çok basit bir talebimiz var. Yangın ihbarı aldıkları zaman, korunun dört girişi var. Ona göre ihbarı yapan kişiye, ‘yangın nereye yakın’ gibi soru sormaları gerekiyor. Son yangında şunu gördük, sanki Validebağ Korusu’nun adını ilk defa duymuş gibi davranıyorlar. İtfaiye gecikti, ‘bize eksik adres verildi’ dediler. Yetersiz adres söylemini kabul etmiyoruz. Cadde numarası kapı numarası yok ki, ne bekliyorlar? Tek soracakları ve öğrenmeleri gerekli olan, yangının korunun neresinde olduğu, sonrasında da ilgili kapıya gitmeleri.” diye konuştu.

Acil müdahale planı gerekli

Yangının çıkış nedeniyle ilgili net bir bilgi olmadığını aktaran Belgin, şöyle devam etti: “Koruda, 2012 yılında çıkan yangında da aynı şey oldu. İtfaiye arabalarının giremeyeceği kapıya gittiler. Daracık bir kapı zaten, oradan girmeye kalktılar. Biz diğer kapıya gelin dedik. Oradan çıkmaları, diğer kapıya gelmeleri derken, yangını neredeyse mahalleli söndürmüştü. Yani bu seferkini tamamen söndürdük, 2012’deki de sönmek üzereydi. Bunlar bilinen şeyler ama bu bilgiler hafızaya kazılmıyor ya da birbirlerine aktarılmıyor demek ki. Acil müdahale planı birçok yer için gerekli. Yangın gece saat 12’de çıktı, bu yüzden gecikme olabilir. Sabotaj ihtimali her zaman var ama çıkış nedeniyle ilgili net bir şey bilmiyoruz.”

http://www.yapi.com.tr/haberler/validebag-icin-acil-mudahale-plani_146792.html

Read Comment Section
İlk Yorumu Siz Yapın
Gönder

Yorumum onaylandığında e-posta ile bildir.

E-posta adresimle bültenlere abone olmak istiyorum

Haber gönderin Hemen haber gönderin

Sosyal Medyada Yapi.com.tr:

Abone Ol Yapı sektöründeki tüm gelişmelerden en önce siz haberdar olmak isterseniz e-bültenimize abone olun.
Bülten arşivine erişmek için tıklayın

REKLAM VERİN

Ajanda
TAMAMI » Bugünkü Etkinlikler BUGÜN:
Herhangi bir etkinlik mevcut değil!