Lütfen Tarayıcı Sürümünüzü Yükseltiniz.
BÖLÜM SPONSORU

Validebağ Korusu'na Bir İnşaat Daha!

Validebağ Korusu yine kıyımın eşiğinde. Geçen yıl Koru'da cami yapılmasının üzerine dün de Haydarpaşa Lisesi bitişiğinde durdurulmuş bir inşaatın tekrar başlaması gündeme geldi.

yapi.com.tr
Validebağ Korusu'na Bir İnşaat Daha!

Validebağ Sakinleri'nin yaptığı açıklamada yer alan ifadelere göre, dün tekrar başlanması istenen inşaat Validebağ Gönüllüleri'nin devreye girmesi ile engellendi. Aynı inşaat yaklaşık bir yıl önce yine semt sakinlerinin müdahaleleriyle durdurulmuştu. İlgili kurumlara başvurular yapılmasına rağmen inşaat malzemeleri alandan kaldırılmamıştı.

Validebağ Sakinleri'nin açıklaması şöyle devam etti: "Yargı kararına rağmen, 1. Derece Doğal Sit Alanı’nda korunması gerekli doğal yapı için açık bir tehdit oluşturan ve çevre kirliliği yaratan malzemenin kaldırılmıyor olmasının yanı sıra yargı kararları yok sayılarak inşaatın yeniden başlatılmak istenmesi hukuk devleti ilkesinin ayaklar altına alınması anlamına gelmektedir.

Öte yandan hukuka aykırı biçimde inşaat malzemelerinin özellikle burada bırakılarak inşaat girişiminin sürdürülmek istenmesi, 2863 sayılı Koruma Mevzuatına, 3194 Sayılı İmar Kanununa ve Çevre Kanununa aykırıdır.

Ayrıca yargı kararına rağmen anılan malzemeleri söz konusu alandan kaldırmayan kamu görevlilerinin görevlerini kötüye kullandıklarını ve suç işlemekte olduklarını da belirtmek isteriz.

Hukukun tesisi ve doğal sit alanında yaşamın sürekliliğinin sağlanabilmesi açısından gerekli tedbirlerin ivedi olarak alınmasını, hukukukn üstünlüğünün sağlanmasını diliyoruz.

Hukukun üstünlüğü sağlanıncaya kadar semt sakinleri olarak Koruda nöbetimizin devam edeceğini kamuoyu ile paylaşırız."

Geçtiğimiz yıl da Validebağ Korusu'na cami yapılmak istenmişti. Caminin yapılmasını istemeyen Validebağ'da ikamet eden yurttaşlar Validebağ Direnişi'nin başlatmıştı. Validebağ Direnişi'ne İstanbul'un çeşitli yerlerinden destek gelmişti. Direnişe rağmen Validebağ'da cami yapılmıştı.

http://www.yapi.com.tr/haberler/validebag-korusuna-bir-insaat-daha_138337.html

Read Comment Section
İlk Yorumu Siz Yapın
Gönder

Yorumum onaylandığında e-posta ile bildir.

E-posta adresimle bültenlere abone olmak istiyorum

Haber gönderin Hemen haber gönderin

Sosyal Medyada Yapi.com.tr:

Abone Ol Yapı sektöründeki tüm gelişmelerden en önce siz haberdar olmak isterseniz e-bültenimize abone olun.
Bülten arşivine erişmek için tıklayın

REKLAM VERİN

Ajanda
TAMAMI » Bugünkü Etkinlikler BUGÜN:
Herhangi bir etkinlik mevcut değil!