Lütfen Tarayıcı Sürümünüzü Yükseltiniz.

“Yanan Ormanlarımızda Hiçbir Şekilde İmara İzin Vermeyeceğiz”

Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum, yanan alanların yeniden yeşil olacağını, ağaçların yeniden büyüyeceğini söyledi. Kurum, "Sit alanlarımızda, özel çevre koruma bölgelerimizde, yanan ormanlarımızda hiçbir şekilde imara izin vermeyeceğiz." dedi.

yapi.com.tr
“Yanan Ormanlarımızda Hiçbir Şekilde İmara İzin Vermeyeceğiz”

Muğla'da orman yangınlarından etkilenen bölgelerde incelemelerini sürdüren Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum, "Sit alanlarımızda, özel çevre koruma bölgelerimizde, yanan ormanlarımızda hiçbir şekilde imara izin vermeyeceğiz." dedi.

BirGün’de yer alan habere göre; Kurum, Milas Gençlik Merkezinde oluşturulan kriz merkezine giderek söndürme çalışmalarında gelinen son noktaya ilişkin bilgi aldı.

Burada düzenlenen toplantıda konuşan Kurum, orman yangınlarının başladığı ilk andan itibaren itfaiye, orman, AFAD, jandarma, emniyet, Kızılay ve bakanlık ekiplerinin cansiperane çalıştığının söyledi.

Afet esnasında yapılması gereken ne varsa yapıldığını savunan Kurum, "Devletimiz her afette olduğu gibi Muğla'nın yangından etkilenen tüm ilçelerinde de hızlı bir şekilde hareket ederek yapılması gerekenleri yapıyor, vatandaşların tüm taleplerini ve ihtiyaçlarını karşılıyor. Eşyasını kaybeden vatandaşlarımızın zararlarını karşılamak adına 50 bin liraya kadar eşya yardımı yapıyoruz. Yine tarım arazileri ve hayvanlara ilişkin oluşan zararları da en hızlı şekilde gidereceğiz." diye konuştu.

Kurum, evleri hasar gören yurttaşların evlerini de bir yıl içerisinde, hatta daha kısa bir sürede yeniden yaparak teslim edeceklerini ifade etti.

Daha sonra Milas ilçesine geçerek Akçakaya Mahallesi'nde yurttaşlarla bir araya gelen Kurum, geçmiş olsun dileklerini iletti.

Herkesin müsterih olmasını isteyerek kısa zamanda yaraları hep birlikte saracaklarını belirten Kurum, "Hiç kimse ormanlarımız yansın, canlılarımız zarar görsün istemez. Bu afeti kontrol altına almak için tüm imkanlarımızla seferber olduk. Yanan alanlarımız yeniden yeşil olacak, ağaçlarımız yeniden büyüyecek. Sit alanlarımızda, özel çevre koruma bölgelerimizde, yanan ormanlarımızda hiçbir şekilde imara izin vermeyeceğiz." dedi.

http://www.yapi.com.tr/haberler/yanan-ormanlarimizda-hicbir-sekilde-imara-izin-vermeyecegiz_186480.html

Read Comment Section
İlk Yorumu Siz Yapın
Gönder

Yorumum onaylandığında e-posta ile bildir.

E-posta adresimle bültenlere abone olmak istiyorum

Haber gönderin Hemen haber gönderin

Sosyal Medyada Yapi.com.tr:

Abone Ol Yapı sektöründeki tüm gelişmelerden en önce siz haberdar olmak isterseniz e-bültenimize abone olun.
Bülten arşivine erişmek için tıklayın

REKLAM VERİN

Ajanda
TAMAMI » Bugünkü Etkinlikler BUGÜN:
Herhangi bir etkinlik mevcut değil!