Lütfen Tarayıcı Sürümünüzü Yükseltiniz.
BÖLÜM SPONSORU

YAPI’nın ARALIK Sayısı Raflarda

YAPI Dergisi’nin Aralık sayısında ŞANALarc’ın tasarladığı “Şişhane Park” projesine ve 2. İstanbul Tasarım Bienali dosyasına geniş yer veriliyor. Dergide Türkiye’den ve dünyadan çeşitli proje ve uygulamaların yanısıra çeşitli konulara ilişkin makaleler de yer alıyor.

yapi.com.tr
YAPI’nın ARALIK Sayısı Raflarda

2. İstanbul Tasarım Bienali

Projelerin Yayın, Kaynaklar, Kişisel, Norm ve Standartlar, Toplumsal İlişkiler bölümleri altında öbeklendiği bienal mekânını Superpool tasarlamış. Bienalde yer alan projelerden bir seçkiye Saltuk Özemir’in Zoë Ryan ile yaptığı söyleşi eşlik ediyor.

Faaborg Limanı İskeleleri

Faaborg Limanı İskeleleri Faaborg kasabasında, su üzerinde, ziyaretçileri yüzme ve su sporları için kendine çekecek, yeni bir kamusal alan sunuyor. Danimarka’daki projenin tasarımı JDS’e ait.

Şişhane Park

ŞANALarc’ın tasarımının temel amacı, coğrafi/doğal nitelikleri bakımından eşsiz bu kentsel çevrede alternatif bir kamusal alan yaratarak, insanların yoğun kent merkezinde keyifli bir deneyim yaşayabilmesi, ziyaretçi ve bölge sakinlerinin yeniden buluşmasıdır.

Nanterre’de Okul Kompleksi

Dietmar Feichtinger Architectes’in tasarladığı Fransa’daki okul kompleksi, çocuklara farklı açıkhava deneyimleri sunan iki farklı avlu çevresinde kurgulanmış. Anaokulu avlusu kare biçimindeyken, ilkokulun avlusu ikizkenar yamuk biçiminde tasarlanmış.

Arnavutköy’de Pazar Yerleri

Yasemin K. Enginöz’ün yaptığı söyleşide projeyi tasarlayan Can Çinici şöyle diyor: “İlk örneği Bolluca’da yapılan, Arnavutköy’de tasarladığımız 4 pazaryeri, haftanın her günü hizmet veren semt pazarlarına benzemiyor, ‘ara bir form’ diyebiliriz.”

Antakya Müze Otel

EAA’nın tasarladığı projede korunarak ziyarete açık tutulmak istenen tarihi kalıntılar ile kamusal kullanımı içine almakta zorlanan otel programının oluşturduğu zıtlık, tasarımı tetikleyen etmenlerin başında yer alır.

Uluova Süt Çiftliği Operasyon Binası

Arten DC’nin tasarladığı Çanakkale’de yer alacak yapı, yeşil dokuyu geniş teraslarına da nüfuz ettirerek dolaşım alanları yaratmakta, lobi üzerinde kurgulanan galeri boşluğunun çevresini de olabildiğince dolaşım alanlarına terk etmektedir.

İzmir Satış Bürosu

Iglo Architects’in projesindeki amaç, arazi içinde, deniz kıyısında bulunan ve eskiden fabrika olarak kullanılmış olan atıl binanın, inşaat süresi boyunca şantiye yönetim bürosu ve satış tanıtım bürosu olarak işlev görecek şekilde tasarlanmasıydı.

Üründül Enerji Üretim A.Ş. Genel Merkezi

CKMY Architects bu projede açık, yarı açık ve kapalı bürolar yaratarak, hem dinamik bir çalışma ortamı elde etmeyi, hem iş hiyerarşisine sadık kalmayı, hem de her türlü çalışma şekline uygun bir tasarımı hedefledi.

Ayrıca;

- Kent Parklarında Suyun Peyzaj Öğesi Olarak Kullanımında Kültürel Farklılıklar Amerika ve İran Örnekleri; Farnaz Heravi, İlknur Türkseven Doğrusoy, Rengin Zengel
- Enerji Etkin Cephelerde Nanoteknoloji; Ayça Tokuç, Burcu Gülay Taşçı
- Elma; Önder Şenyapılı
- Güneş Üzerinde “X” Boyutunda Yaşayan Irk; Balkız İnal

YAPI Aralık sayısında...

http://www.yapi.com.tr/haberler/yapinin-aralik-sayisi-raflarda_126741.html

Read Comment Section
İlk Yorumu Siz Yapın
Gönder

Yorumum onaylandığında e-posta ile bildir.

E-posta adresimle bültenlere abone olmak istiyorum

Haber gönderin Hemen haber gönderin

Sosyal Medyada Yapi.com.tr:

Abone Ol Yapı sektöründeki tüm gelişmelerden en önce siz haberdar olmak isterseniz e-bültenimize abone olun.
Bülten arşivine erişmek için tıklayın

REKLAM VERİN

Ajanda
TAMAMI » Bugünkü Etkinlikler BUGÜN:
Herhangi bir etkinlik mevcut değil!