Lütfen Tarayıcı Sürümünüzü Yükseltiniz.

YAPI Dergisi'nden Yapı Fuarı – TURKEYBUILD İstanbul Eki

YAPI Dergisi’nin Mayıs sayısında Müze projelerine geniş yer veriliyor. Dergide Türkiye’den ve dünyadan çeşitli proje ve uygulamaların yanısıra çeşitli konulara ilişkin makaleler de yer alıyor.

yapi.com.tr
YAPI Dergisi'nden Yapı Fuarı – TURKEYBUILD İstanbul Eki

YAPI Dergisi’nin Mayıs sayısıyla birlikte özel bir '37. Yapı Fuarı – Turkeybuıld İstanbul Eki' yayımlanıyor. Ekin içeriğinde, 6-10 Mayıs 2014 tarihleri arasında gerçekleştirilecek 37. Yapı Fuarı-Turkeybuild İstanbul’da öne çıkan ürün ve malzemelere ilişkin bilgilere ve çeşitli projelere yer veriliyor.

Güncel Dosya: Sütlüce’nin Dönüşümü

Aysun Koca’nın hazırladığı dosyada Haliç kıyısında bulunan Sütlüce’nin dönüşümü mercek altına alınıyor. Sütlüce’de dönüşümü tetikleyen projelerin yanısıra yatırımcı ve akademisyen görüşlerine yer veriliyor.

'Derin Planlama' Carolin Bos ile söyleşi

Yasemin K. Enginöz’ün yaptığı söyleşide Carolin Bos şöyle diyor: “Biz kendi ilişkisel yaklaşımımızı ‘Derin Planlama’ olarak adlandırıyoruz, bu doğrultuda, birçok fiziksel ve kavramsal katmanı bir mimari projenin bağlamını oluşturacak biçimde ilişkilendiriyoruz.”

Cengiz Bektaş ile Konut Üzerine Söyleşi

Dergide, MSGSÜ başkanlığında MED 21 Programı ve Akdeniz Mimarlar Birliği işbirliğiyle bu yıl ilki verilen “Uluslararası Mimar Sinan Ödülü”ne değer bulunan Cengiz Bektaş ile konut üzerine yapılan bir söyleşi ile Bektaş’ın konut tasarımlarından örneklere yer veriliyor.

Danimarka Denizcilik Müzesi

BIG’in tasarladığı Danimarka Denizcilik Müzesi, oldukça özgün ve tarihi bir mekânsal bağlamda konumlanıyor. Müze kendini, bir yeraltı müzesi olarak, bölgenin karakterini temel alan bir yaklaşımla ortaya koyuyor.

Pérez Sanat Müzesi

Aynı anda hem parka hem kente hem de suya yönelen Miami’deki Pérez Sanat Müzesi her yönden açık ve davetkâr bir strüktüre sahip. Herzog & de Meuron’un yasarladığı yapının içerisinde bulunduğu çevresel koşullar mimari konseptin temelini oluşturmuş.

Xinjin Zhi Müzesi

Kengo Kuma & Associates’in tasarladığı Çin’de yer alan müzede cephede kullanılan karolar yerel malzemeden yapılmış. Bölgeye özgü yerel yöntemlerle işlenmiş karolar, ağırlıklarından kurtulmaları ve bir tür hafiflik kazanarak havada süzülmeleri için kablolara asılmış.

Antalya Akvaryum

Bahadır Kul Mimarlık’ın tasarladığı Antalya’daki Akvaryum projesinin başlıca tasarım kararlarını topografyaya uyum ve siluet içinde kaybolma arzusu oluşturuyor.

Ali İpek Erkek Öğrenci Yurdu

Yapının cephe dili, oda kütlelerinden şaşırtmalı olarak çıkan kübik konsollar, bölgenin yumuşak iklimine referansla özel olarak ürettirilen delikli yapıblok duvar örgüleriyle ahşap ve beyaz seramik kaplama malzemeleri ile karakterize edilmiş. İzmir’deki yapının tasarımı Hatırlı Mimarlık’a ait.

Uptown İncek Konutları Satış Bürosu

İki Derece Mimarlık’ın tasarladığı Satış Bürosu’nun ön ve arka cephelerinde cam kullanılarak, güneşin mekân içerisindeki egemenliğinin ziyaretçilere en iyi biçimde yansıtılması hedeflenmiş.

Sultangazi Geçici Pazar Alanı ve Sosyal Kompleks

Suyabatmaz Demirel Mimarlık’ın tasarımında temel ilke erişilebilirliği en üst düzeye çıkarmak ve sokakla etkin ilişki kuran mekânlar yaratmak olmuş.

Yandex İstanbul ve Yekaterinburg Büroları

Za bor architects’in tasarladığı Yandex bürolarından İstanbul’dakinde büronun baskın görsel öğelerini renkli mat bölücü cam duvarlar ve parlak halı panelleri oluşturuyor. Yekaterinburg bürosu ise ince metal profilli öğeler ve eğri cam panolar gibi bir dizi ayırıcı sistemle belirli alanlara bölünmüş.

Ayrıca;

-    Eleştiri Aracını Eleştirmek: Karikatürler Üzerinden Jüriler; Ammar Tok, Ayla Ayyıldız Potur
-    Az Bilinen, Çok Şey Anlatan Apartman Resimleri; Ömer Kokal
-    İmparatoriçe Eudoxia Anıtının Öyküsü; Erdem Yücel
-    40 Yıllık El Malzeme lişkisi; Zeliha Burtek

YAPI Mayıs sayısında...

http://www.yapi.com.tr/haberler/yapi-dergisinden-yapi-fuari--turkeybuild-istanbul-eki_119897.html

Read Comment Section
İlk Yorumu Siz Yapın
Gönder

Yorumum onaylandığında e-posta ile bildir.

E-posta adresimle bültenlere abone olmak istiyorum

Haber gönderin Hemen haber gönderin

Sosyal Medyada Yapi.com.tr:

Abone Ol Yapı sektöründeki tüm gelişmelerden en önce siz haberdar olmak isterseniz e-bültenimize abone olun.
Bülten arşivine erişmek için tıklayın

REKLAM VERİN

Ajanda
TAMAMI » Bugünkü Etkinlikler BUGÜN:
Herhangi bir etkinlik mevcut değil!