Lütfen Tarayıcı Sürümünüzü Yükseltiniz.

Yeşil Bina “ERKE Green Academy” Açıldı

Malzeme ve uygulama örneklerini yerinde inceleyebilme imkânı sunan yeşil bina “ERKE Green Academy” 9 Ekim’de açıldı. “ERKE Green Academy” farklı kullanım amaçlarını bir araya getiren bir proje…

yapi.com.tr
Yeşil Bina “ERKE Green Academy” Açıldı

Bina, ziyaretçilerine yeşil bina uygulamalarını yerinde görme imkânı sağlayarak onlarca yeşil malzeme üreticisini bir araya getiriyor. ERKE Green Academy, aynı zamanda LEED, BREEAM ve DGNB gibi uluslararası yeşil bina sertifikasyon sistemlerinin eğitimlerinin verildiği “yeşil bina eğitim merkezi” olarak da hizmet veriyor.

Binanın açılış töreninde konuşma yapan ERKE Green Academy Kurucu Ortağı ve Amerikan Yeşil Binalar Konseyi Eğitim Partneri Cemil Yaman şunları söyledi: “Proje sayımız arttıkça, ekibimiz büyüdü ve nihayetinde kendimize ait bir ofis ihtiyacı doğunca bu binayı satın aldık ve yapı üzerinde hayaller kurmaya başladık. Hayalimiz, ekibimize maksimum konforun sağlandığı, tüm yeşil bina uygulamalarını içeren, LEED ve BREEAM derecelendirme sistemlerinin en düzey sertifikalarına sahip örnek bir ofis inşa etmekti. Geldiğimiz noktada, yeşil projelerde kullanılabilecek malzemeleri ve sistemleri bir araya getiren, geniş ürün yelpazesi ile showroom niteliği taşıyan binamız mekânlarında ürün ve sistemleri anlatan etiketler sayesinde ziyaretçilerine hiçbir refakatçiye ihtiyaç duymadan tüm uygulamaları kolaylıkla anlayabilme imkânı sunuyor”.

Leed Platinum sertifikalı ERKE, Breeam Excellent sertifikasına aday

LEED yeşil bina sertifikalandırma süreci konusundaki tecrübeleri ve sertifikalı eğitmenleri sayesinde USGBC’nin eğitim partneri olarak seçtiği ERKE, 2009 yılından bu yana ülkemizde resmi LEED eğitimlerini veren tek kuruluş. LEED Platinum sertifikasını alan ERKE Green Academy binası, örnek uygulamaları ile BREEAM ve DGNB’nin de dikkatini çekti ve dünyadaki seçkin yeşil bina konseylerinin Türkiye’deki eğitim merkezi haline geldi. Tüm örnek uygulamaları ve yeşil bina laboratuvarı niteliğindeki özellikleri nedeniyle “ERKE Green Academy” ismini alan akademiden eğitim alan kişiler, bir yandan tüm dünyada geçerli teorik yeşil bina eğitimlerini alırlarken diğer yandan pratik uygulamaları yerinde görme şansına sahip oluyorlar.

Çevre ve insan odaklı tasarım

Binada uygulanan teknolojik aydınlatma, otomasyon ve enerji ölçüm sistemleri sayesinde elektrik proje tasarımı konusundaki enerjinin verimli kullanılması, çevre ve insan odaklı tasarım bilincini ERKE tecrübesiyle bir kez daha ortaya koymuş oldu. ERKE Green Academy Kurucu Ortağı Özlem Dilda Yaman; “Yaptığımız tasarımı kendi binamızda uygulama deneyimi ile elektrik proje ve yeşil bina konularında yatırımcılara önerdiğimiz işlerin zorluk derecesini test edebildik; olası tüm sıkıntıları derinlemesine hissedip, en gerçekçi ve ekonomik çözümleri sunabilme konusunda tecrübelerimizi ciddi anlamda pekiştirdik” dedi. Dilda Yaman, konuşmasını şöyle sürdürdü: “Aralarında yeşil bina uzmanlarının da bulunduğu 100’ün üzerinde projeye imza atmış, tamamı mühendislerden oluşan uzman elektrik proje tasarım kadromuz, Türkiye’deki ilk yeşil bina uygulamalarını başlatan 60’tan fazla projeye danışmanlık hizmeti veren mimar, makine mühendisi, elektrik mühendisi ve çevre mühendislerinden oluşan çok disiplinli yeşil bina uzman ekibimizle müşterilerimize en üst seviyede hizmet vermeye gururla devam edeceğiz”.

TÜMÜNÜ GÖSTERSONRAKİ SAYFA HABERİN DEVAMI:   1  |   2  |   3  |   4
http://www.yapi.com.tr/haberler/yesil-bina-erke-green-academy-acildi-_113162.html

Read Comment Section
İlk Yorumu Siz Yapın
Gönder

Yorumum onaylandığında e-posta ile bildir.

E-posta adresimle bültenlere abone olmak istiyorum

Haber gönderin Hemen haber gönderin

Sosyal Medyada Yapi.com.tr:

Abone Ol Yapı sektöründeki tüm gelişmelerden en önce siz haberdar olmak isterseniz e-bültenimize abone olun.
Bülten arşivine erişmek için tıklayın

REKLAM VERİN

Ajanda
TAMAMI » Bugünkü Etkinlikler BUGÜN:
Herhangi bir etkinlik mevcut değil!