Lütfen Tarayıcı Sürümünüzü Yükseltiniz.

'Cam Şişe ve Sürdürülebilir Gelecek' Yarışmasının Birincisi Gözde Öztürk

Geri dönüşüm bilincinin yaratılması ve bu konudaki farkındalığın artırılmasına yönelik çeşitli projeler hayata geçiren Anadolu Cam Sanayii A.Ş tarafından düzenlenen 'Cam Şişe ve Sürdürülebilir Gelecek' konulu afiş tasarım yarışması sonuçlandı.

yapi.com.tr

Yarışma Sonuçları

  • "Cam Şişe ve Sürdürülebilir Gelecek"
  • Birinci: Gözde Özturk
  • İkinci: Emine Yıldırım
  • Üçüncü: Sefa Pala
  • Mansiyon: Ayşe İri
  • Mansiyon: Burcu Giden
  • Mansiyon: Gizem Tuksal
  • Eren Buzluk

Türkiye genelinde 17 üniversitenin Güzel Sanatlar Fakülteleri’nde 'grafik tasarım' ve 'görsel iletişim' bölümü üçüncü ve dördüncü sınıf öğrencilerinin başvuruda bulunduğu yarışmada, Dokuz Eylül Üniversitesi’nden Gözde Öztürk birinci ve Anadolu Üniversitesi’nden Emine Yıldırım ikinci oldu. Üçüncülüğü ise Dokuz Eylül Üniversitesi’nden Sefa Pala ile Marmara Üniversitesi’nden Ayşe İri paylaştı. Anadolu Üniversitesi’nden Burcu Giden, Gizem Tuksal ve Eren Buzluk’un tasarımları da mansiyon ödülüne layık görüldü. Ödül kazanan afiş tasarımlarının yanısıra sergilenmeye değer bulunan toplam 50 eser, 13 Mayıs Pazartesi gününe kadar Rahmi M. Koç Müzesi’nde sergilenecek.

Türkiye’nin önde gelen grafik tasarımcılarından oluşan jürinin yaptığı değerlendirmeler sonucunda yarışma ödülü olarak birinciye 7 bin 500 TL, ikinciye 5 bin TL, üçüncüye 2 bin 500 TL, mansiyon kazananlara ise bin 500’er TL verildi.

 


Türkiye genelinde 226 başvurunun yapıldığı yarışmaya, Yaşar Üniversitesi, Okan Üniversitesi, Dokuz Eylül Üniversitesi, Hacettepe Üniversitesi, Yıldız Teknik Üniversitesi, Marmara Üniversitesi, Atatürk Üniversitesi, Gazi Üniversitesi, Erciyes Üniversitesi, Süleyman Demirel Üniversitesi, Kocaeli Üniversitesi, Beykent Üniversitesi, Işık Üniversitesi, Mimar Sinan Güzel Sanatlar Üniversitesi, Çukurova Üniversitesi, Eskişehir Anadolu Üniversitesi, İstanbul Ticaret Üniversitesi'nden öğrenciler katıldı.

"Bu ilk tecrübe, gelecek yıllarda da yarışmanın devam ettirilmesi yönünde doğru yolda olduğumuzu gösteriyor"

26 Nisan Cuma günü Rahmi M. Koç Müzesi’nde düzenlenen ödül töreninde konuşan Şişecam Cam Ambalaj Grubu Başkanı Ekrem Barlas, camın yüzde 100 geri dönüşen doğaya saygılı bir ürün olduğuna dikkat çekerek şunları söyledi:

TÜMÜNÜ GÖSTERSONRAKİ SAYFA HABERİN DEVAMI:   1  |   2
http://www.yapi.com.tr/yarismalar/cam-sise-ve-surdurulebilir-gelecek-yarismasinin-birincisi-gozde-ozturk_108410.html

Read Comment Section
İlk Yorumu Siz Yapın
Gönder

Yorumum onaylandığında e-posta ile bildir.

E-posta adresimle bültenlere abone olmak istiyorum

Haber gönderin Hemen haber gönderin

Sosyal Medyada Yapi.com.tr:

Abone Ol Yapı sektöründeki tüm gelişmelerden en önce siz haberdar olmak isterseniz e-bültenimize abone olun.
Bülten arşivine erişmek için tıklayın

REKLAM VERİN

Ajanda
TAMAMI » Bugünkü Etkinlikler BUGÜN:
Herhangi bir etkinlik mevcut değil!