Lütfen Tarayıcı Sürümünüzü Yükseltiniz.

3. Havalimanı İçin Büyük Gün Yarın

İstanbul'a yapılacak üçüncü havalimanının ihalesi, 3 Mayıs Cuma günü saat 10.00'da Esenboğa Havalimanı Sosyal Tesisleri'nde gerçekleştirilecek.

yapi.com.tr/AA
3. Havalimanı İçin Büyük Gün Yarın

Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığı Devlet Havameydanları İşletmesi (DHMİ) Genel Müdürlüğü yetkilileri, ihaleyi Esenboğa Havalimanı'nda yapma kararı aldı. Buna göre, İstanbul'a üçüncü havalimanının ihalesi, 3 Mayıs Cuma günü saat 10.00'da Esenboğa Havalimanı Sosyal Tesisleri'nde yapılacak.

Bugüne kadar ikisi yabancı olmak üzere 17 firmanın şartname satın aldığı ihale, Yap-İşlet-Devret (YİD) modeliyle gerçekleştirilecek. Bu çerçevede, yeni İstanbul Havalimanı projesinin finansmanının sağlanması amacıyla belirli bir süre için yolcu ve tarife garantisi verilmesi öngörülüyor.

Yapım işlerinin tamamlanması ve havalimanının işletmeye alınmasıyla 25 yıllık işletme süresi başlayacak.İhalede istekliler, tekliflerini verirken yatırım bedeli, yapım ve işletme süresini dikkate alarak 25 yıllık işletme süresi için DHMİ Genel Müdürlüğüne ödeyecekleri toplam kira bedelinde yarışacak. Önce teklifler teknik anlamda değerlendirilecek, mali ve teknik yeterliliğe sahip teklifler geçerli kabul edilecek. İkinci aşamada da fiyat zarfı açılacak. İşletme süresinde en fazla kira ödemeyi taahhüt eden istekli ihaleyi kazanmış olacak.

4 etapta tamamlanacak

Havalimanı inşaatında kullanılacak demir çelik miktarının 350 bin ton, alüminyum malzemenin ise 10 bin tona yaklaşacağı tahmin ediliyor. 415 bin metrekare cam kullanılması beklenen proje, 4 etapta tamamlanacak.Tüm etaplar bittiğinde İstanbul'un üçüncü havalimanı, yaklaşık 1,5 milyon metrekarelik kapalı alanı olan, yıllık 150 milyon yolcu kapasiteli bir havalimanı olacak.

Şartname değiştirilmişti

Üçüncü havalimanı ihalesine katılımın ve rekabetin artması için şartnamede bazı değişiklikler yapılmıştı. Buna göre, ortak girişim grubu (OGG) olarak katılımlarda OGG'nin en çok 3 ortaklı olması koşulu değiştirilmiş ve bu sınır ortadan kaldırılmıştı. Öte yandan "OGG'de iş deneyim belgesine sahip bir ortak bulunacak; bu ortağın (pilot ortak) payı en az yüzde 51 olacak" maddesinde de yüzde 51 şartı esnetilmişti.

http://www.yapi.com.tr/haberler/3-havalimani-icin-buyuk-gun-yarin-_108050.html

Read Comment Section
İlk Yorumu Siz Yapın
Gönder

Yorumum onaylandığında e-posta ile bildir.

E-posta adresimle bültenlere abone olmak istiyorum

Haber gönderin Hemen haber gönderin

Sosyal Medyada Yapi.com.tr:

Abone Ol Yapı sektöründeki tüm gelişmelerden en önce siz haberdar olmak isterseniz e-bültenimize abone olun.
Bülten arşivine erişmek için tıklayın

REKLAM VERİN

Ajanda
TAMAMI » Bugünkü Etkinlikler BUGÜN:
Herhangi bir etkinlik mevcut değil!