Lütfen Tarayıcı Sürümünüzü Yükseltiniz.

35 Yıl Sonra Yeniden Açılıyor!

Mardin’in ilk sinema salonu olan Lale Sineması, 35 yıl aradan sonra yeniden beyaz perdesini açıyor. 1930 yılında Mardin’in ilk siyah beyaz sinema salonu olarak açılan ve 50 yıl boyunca Mardin halkına hizmet eden Lale sineması 1980 yılında maddi imkânsızlıklar nedeniyle kapatılmıştı.

yapi.com.tr
35 Yıl Sonra Yeniden Açılıyor!

Cihan'ın haberine göre, yıllardır sinemasız kentte düzenlenen film festivalleri nedeniyle sinema salonu olmadığı için eleştirilen Mardin, nihayet 35 yıl aradan sonra sinema salonuna kavuşuyor. 300 kişilik sinema salonu için tarihi konakta restorasyon çalışması başlatıldı. 84 yıllık tarihi geçmişi bulunan Lale Sineması'nın yeniden faaliyete geçmesi için kolları sıvayan işletme sahibi Halim Taş, sinemasız tarihi kent olarak anılan Mardin’e yeni ve nostaljik bir sinema salonu kazandıracaklarını belirtti. Mardin’in ilk sinema salonu olarak tarihe geçen Lale Sineması'nın 1980 yılında maddi imkânsızlıklar nedeniyle kapatıldığını belirten Halim Taş, 54 yıl boyunca Mardin halkına hizmet eden sinema salonunu 35 yıl aradan sonra yeniden beyaz perdesini halka açacaklarını söyledi.

Mardin halkına nostaljik bir sinema kazandırmak için 350 bin TL harcama yapılacağını ifade eden Taş, "40 ve 50’li yaşlarda olan Mardinlilerin geçmişteki anılarını yeniden canlandırıyoruz. O tarihte olan herkesin bu sinemada mutlaka bir anısı vardır. Mardin halkı 80 yıl öncesine kadar sanata ve sinemaya yönelik bir tutkusu vardır. 1980 yılında maddi imkansızlıklar nedeniyle kapanan sinema salonunu 35 yıl aradan açmaya karar verdik. Son derece modern bir sinema salonu olacak. Vizyondaki filmleri aynı anda sinemamızda halka izlettireceğiz." dedi.

Mardin Kültür ve Turizm Derneği Başkan Yardımcısı Mehmet Fidan, tarihi geçmişi bulunan Lale Sineması'nın yeniden açılmasının Mardin halkı adına mutluluk verici olduğunu söyledi. Fidan, "Bir zamanlar Lale Sineması'na gitmek için günler öncesi rezarvasyon yaptırıyorduk. Şehrin tek eğlence yeriydi. İnsanlar sadece eğlenmek için çok kaliteli ve ailece izlenecek filmlerin oynatıldığı sinemaya akın ediyorlardı. 1930 yılında Mardin’de ilk açılan sinema salonuydu. Ancak 1980 yılında maddi imkânsızlıklar nedeniyle kapanmak zorunda kaldı. 35 yıl boyunca Mardin sinemasız kaldı. Hatta Mardin, düzenlenen film festivallerinde bile sinema salonu olmadığı için eleştirilmişti. 80 yıllık tarih yeniden canlanıyor. Mardin adına güzel bir sinema salonu olacağına inanıyorum." şeklinde konuştu.

http://www.yapi.com.tr/haberler/35-yil-sonra-yeniden-aciliyor_123148.html

Read Comment Section
İlk Yorumu Siz Yapın
Gönder

Yorumum onaylandığında e-posta ile bildir.

E-posta adresimle bültenlere abone olmak istiyorum

Haber gönderin Hemen haber gönderin

Sosyal Medyada Yapi.com.tr:

Abone Ol Yapı sektöründeki tüm gelişmelerden en önce siz haberdar olmak isterseniz e-bültenimize abone olun.
Bülten arşivine erişmek için tıklayın

REKLAM VERİN

Ajanda
TAMAMI » Bugünkü Etkinlikler BUGÜN:
Herhangi bir etkinlik mevcut değil!