Lütfen Tarayıcı Sürümünüzü Yükseltiniz.

Akkuyu Kapılarını Fas'a Açtı

Faslı yetkililer, Akkuyu Nükleer Güç Santrali Projesi’ne yönelik incelemelerde bulundu.

yapi.com.tr/AA
Akkuyu Kapılarını Fas'a Açtı

Fas’ın Ulusal İçme Suyu ve Elektrik Ofisi (ONEE) yetkilileri, Rus nükleer teknolojisi hakkında bilgi almak ve bu teknolojinin Akkuyu Nükleer Güç Santrali (NGS) Projesi’nde nasıl uygulandığını incelemek üzere Mersin'e ziyaret gerçekleştirdi.

Akkuyu Nükleer AŞ'den yapılan yazılı açıklamaya göre, Uluslararası Atom Enerjisi Ajansı (UAEA) ile yürütülen "Teknik İşbirliği Programı" kapsamında ONEE yetkililerinden oluşan bir heyet, Akdeniz kıyısında ilk nükleer santral proje deneyimi olan Akkuyu NGS hakkında bilgi aldı.

Ev sahibi Akkuyu Nükleer AŞ temsilcileri de Faslı heyete, Türkiye mevzuatı çerçevesinde alınması gereken lisans ve izinler, Akkuyu NGS’nin inşaat süresi ve özellikleri, şirketin mali stratejisi ve proje planlama ile yönetimi konularında bilgi sundu. Fas heyetinin, projenin güvenlik ve finansmanıyla ilgili soruları da uzmanlarca yanıtlandı.  

Ziyarete ilişkin değerlendirmelerde bulunan ONEE Güvenlik ve Lisanslama Müdürü Fas Mohammed Tabet, "Akkuyu NGS Projesi'ni inceleme olanağına sahip olduğumuz için mutluyuz. Türkiye'nin bu denli büyük bir projedeki ilk deneyimi. ilgimizi çekiyor" diye konuştu.

"Tüm süreçleri şeffaf bir biçimde kamuoyuyla paylaşıyoruz"

Mersin Bilgilendirme Merkezi Müdürü Eyyüp Lütfi Sarıcı da Faslı heyete, vatandaşların nükleer enerji konusunda bilgilendirilmesi amacıyla yürütülen faaliyetleri anlatarak, "Merkezimizde ziyaretçilere, nükleer sanayinin tarihsel gelişimi, nükleer sektöründeki yenilikler, Akkuyu NGS inşaatı projesi ve nükleer enerji üretiminin Türkiye açısından önemi gibi konularda bilgi veriyoruz. Bu merkezlerde nükleer güç santralinin çalışma prensibi de görsel olarak tanıtılıyor. Ayrıca eğitim programları, konferanslar, seminerler, yuvarlak masa toplantıları yapıyor, kamu kurumları ve yerel yönetim kuruluşlarıyla ortak programlar düzenliyoruz. Projeyle ilgili tüm süreçleri şeffaf bir biçimde kamuoyuyla paylaşıyoruz" ifadelerini kullandı.

Fas Hükümeti, daha önce 2020 yılına kadar iki nükleer santralin inşaatını planladıklarını açıklamıştı.

http://www.yapi.com.tr/haberler/akkuyu-kapilarini-fasa-acti_138040.html

Read Comment Section
İlk Yorumu Siz Yapın
Gönder

Yorumum onaylandığında e-posta ile bildir.

E-posta adresimle bültenlere abone olmak istiyorum

Haber gönderin Hemen haber gönderin

Sosyal Medyada Yapi.com.tr:

Abone Ol Yapı sektöründeki tüm gelişmelerden en önce siz haberdar olmak isterseniz e-bültenimize abone olun.
Bülten arşivine erişmek için tıklayın

REKLAM VERİN

Ajanda
TAMAMI » Bugünkü Etkinlikler BUGÜN:
Herhangi bir etkinlik mevcut değil!