Lütfen Tarayıcı Sürümünüzü Yükseltiniz.
BÖLÜM SPONSORU

Rusya'dan 5 Bin Sayfalık Akkuyu Raporu

Rus şirketi Akkuyu Nükleer AŞ, Akkuyu Nükleer Güç Santrali inşaatı ile ilgili 5 bin sayfalık Saha Parametreleri Raporu'nu Türkiye Atom Enerjisi Kurumu'na sundu.

yapı.com.tr
Rusya'dan 5 Bin Sayfalık Akkuyu Raporu

Akkuyu Nükleer AŞ'den yapılan açıklamada Saha Parametreleri Raporu'nun inşaa izninin alınması için TAEK'in ön koşullarından bir olduğu belirtildi. 13 bölümden oluşan raporun 5 bin sayfadan fazla olduğu belirtilirken 800 sayfadan oluşan orijinal raporun ise Kasım 2014 tarihinde Türkiye tarafına iletildiği bildirildi. Habertürk'ün CHA'dan derlediği habere göre, açıklamada, "2015 yılı boyunca Akkuyu Nükleer Aş ve TAEK uzmanları ortaklaşa Akkuyu Nükleer Güç Santrali inşaatı ile ilgili Saha Parametreleri Raporu'nu inceledi. Türkiye tarafının talebi üzerine Mersin Akkuyu'da Nükleer Güç Santrali'nin yapılacağı alan ile ilgili sismoloji, hidrojeoloji, karst ve diğer doğal etkenler hakkındaki bilgiler genişletildi." denildi.

Akkuyu Nükleer Santrali, Türkiye'nin Akdeniz kıyısındaki Mersin'de inşa edilecek. Santral için 12 Mayıs 2010'da "Türkiye Cumhuriyeti hükümeti ile Rusya Federasyonu hükümeti arasında Türkiye Cumhuriyeti'nde Akkuyu sahasında bir nükleer güç santralinin tesisine ve işletimine dair işbirliğine ilişkin anlaşma" imzalanmıştı. Her biri bin 200 megavat (MW) kurulu gücünde 4 üniteden oluşacak santral faaliyete geçtikten sonra yaklaşık 35 milyar kilovatsaat (kWh) elektrik enerjisi üretimi söz konusu olacak. Akkuyu Santrali'nin işletme ömrü 60 yıl olup ilk üretim için 15 yıllık alım garantisi söz konusu. Projenin yaklaşık 20 milyar dolara mal olması planlanıyor.

http://www.yapi.com.tr/haberler/rusyadan-5-bin-sayfalik-akkuyu-raporu_142433.html

Read Comment Section
İlk Yorumu Siz Yapın
Gönder

Yorumum onaylandığında e-posta ile bildir.

E-posta adresimle bültenlere abone olmak istiyorum

Haber gönderin Hemen haber gönderin

Sosyal Medyada Yapi.com.tr:

Abone Ol Yapı sektöründeki tüm gelişmelerden en önce siz haberdar olmak isterseniz e-bültenimize abone olun.
Bülten arşivine erişmek için tıklayın

REKLAM VERİN

Ajanda
TAMAMI » Bugünkü Etkinlikler BUGÜN:
Herhangi bir etkinlik mevcut değil!