Lütfen Tarayıcı Sürümünüzü Yükseltiniz.

Anadolu OSB hayali 235 Milyon Dolarlık Bir Projeye Dönüştü

OSBDER Yönetim Kurulu Başkanı Hüseyin Kutsi Tuncay, Anadolu Organize Sanayi Bölgesi (OSB) tamamlandığında, 300 fabrikada 15 bin ile 75 bin kişi arasında istihdam sağlanacağını bildirdi.

yapi.com.tr
Anadolu OSB hayali 235 Milyon Dolarlık Bir Projeye Dönüştü

Çankaya Üniversitesi tarafından düzenlenen ve OSBDER'in ev sahipliğinde gerçekleştirilen Kariyer Günleri etkinliğinde başarı hikayesini üniversite öğrencileriyle paylaşan Organize Sanayi Bölgeleri Derneği (OSBDER) Yönetim Kurulu Başkanı Hüseyin Kutsi Tuncay; 17 yıl önce sıfır sermaye ile başlayan Anadolu OSB hayalinin, bugün yaklaşık 235 milyon dolarlık bir proje haline dönüştüğünü söyledi. Tuncay, elektrik, su, doğal gaz, haberleşme ve ulaşım gibi altyapı yatırımlarının tamamlanmasından sonra cazip bir yatırım yeri haline gelen Anadolu OSB'de üretime başlayan fabrikaların istihdam yarattığını ve birçok fabrika inşaatının da hızla devam ettiğini ifade etti.

Tuncay, Türkiye'de üretim, istihdam ve ihracat kapasitesini artırmanın yolunun planlı sanayileşmeden geçtiğini belirterek, şunları kaydetti:

"Makina sanayi, elektrik sanayi, metal sanayi ve sağlık hizmetleri sektörlerinde faaliyet gösteren yatırımcılardan oluşan Anadolu OSB tamamlandığında, 300 fabrikada 15 bin ile 75 bin kişi arasında istihdam sağlanacak. Şimdi bu hayalin gerçekleşmeye başladığını görmek, genç nesillere istihdam yaratarak insanları mutlu edebilmek tarifsiz bir gurur kaynağıdır".

http://www.yapi.com.tr/haberler/anadolu-osb-hayali-235-milyon-dolarlik-bir-projeye-donustu_115287.html

Read Comment Section
İlk Yorumu Siz Yapın
Gönder

Yorumum onaylandığında e-posta ile bildir.

E-posta adresimle bültenlere abone olmak istiyorum

Haber gönderin Hemen haber gönderin

Sosyal Medyada Yapi.com.tr:

Abone Ol Yapı sektöründeki tüm gelişmelerden en önce siz haberdar olmak isterseniz e-bültenimize abone olun.
Bülten arşivine erişmek için tıklayın

REKLAM VERİN

Ajanda
TAMAMI » Bugünkü Etkinlikler BUGÜN:
Herhangi bir etkinlik mevcut değil!