Lütfen Tarayıcı Sürümünüzü Yükseltiniz.

Ankapark'ın Bütçesi Tartışma Yarattı

Ankara Büyükşehir’in Ankapark’a bugüne kadar 1 milyar 100 milyon TL harcama yaptığını belirten Büyükşehir CHP ve MHP grubu, 2017 bütçesinde 277 milyon TL daha ödenek ayırmasına tepki göstererek “ucu açık” eleştirisinde bulundu.

yapi.com.tr
Ankapark'ın Bütçesi Tartışma Yarattı

Hürriyet'ten Murat Yılmaz'ın haberine göre, Ankara Büyükşehir Belediyesi, Haziran 2013’te ilk kazma vurulan ve yapımı halen devam eden Ankapark için 2017 yılı bütçesinde 277 milyon TL ödenek ayırdı. Proje için bugüne kadar 1 milyar 100 milyon TL harcandığını belirten CHP ve MHP yeni ödeneğe tepki göstererek Ankapark için “ucu açık” eleştirisinde bulundu. Projenin bütününü göremediklerini ifade eden Büyükşehir Belediyesi CHP Grup Başkan Vekili Doğan Yılmazkaya şöyle konuştu:

En az 2 milyara mal olacak

“Bize verilen rakamda bugüne kadar harcanan para 1 milyar 100 milyon TL. Bütçe Plan Komisyonu’nda konuştuk. 1.5 milyara bitiririz dediler. Biz projenin en az 2 milyara mal olacağını söylüyoruz. Projenin bütününü göremiyoruz, geleceğe yönelik ne yapılacağını bilmiyoruz. Meclis’ten ucu açık proje olarak çıkardılar. Bu rakam 2014-2015 bütçesinin neredeyse yarısı. Belediye başkanı bazı çalışmaları yaparken ‘Anket yapacağım’ diyor ya. Keşke bu projeyle ilgili de başlarken bir anket yapsaydı acaba isteyen oranı yüzde kaç çıkardı.

İşletme modeli bile belli değil

Belediye başkanının (Melih Gökçek) bugüne kadar birçok yanlış yatırımı var. Ankapark yanlışların da yanlışı. Bu kaynakla Ankara’nın birçok sorunu çözülebilirdi. Kaynağı eğlenceye ayırıp SİT alanı olan Atatürk Orman Çiftliği’ni yok ederek projeyi oraya yaptı. Ticari bir getirisi olacak diye yola çıkıldı hâlâ işletme modeli bile belli değil. Uluslararası arenaya çıkıp işletmeci arıyorlar. Bunun için 50 milyon dolarlık tanıtım ve reklam bütçesi yapacaklarını söylüyorlar. Korkumuz şu; zaten AOÇ’yi yok ettiler. İşletmecinin de böyle bir eğlence merkezinin göbeğine otel isteyecek olması.

Kâr etmeyecek ucu açık bir proje

Ankapark’a harcanan parayla Başkent’in diğer sorunlarının çözülebileceğine dikkat çeken MHP Grup Başkan Vekili Ramazan Şimşek ise şunları kaydetti:

“Parti politikası olarak Ankapark’ın yapılmasıyla alakalı bir şeye karşı çıkmadık. Destek de verdik ama yerinin yanlış olduğunu her zaman dile getirdik. Yarın orada ulaşım ve alt yapı sıkıntısı yaşanacak. Bugüne kadar 1 milyar 100 milyon para harcandı. 2017 bütçesine 277 milyonluk bir bütçe konuldu. Biz yetkililere söyledik bu kâr etmeyecek ucu açık bir proje. Ne kadar para harcanacağını bilmiyoruz. Sorunun cevabını da alamadık, ne kadar para gideceği bilinmiyor.

Oyuncaklar pas tuttu

Ankara’nın başlıca sorunları var. 1 milyar 100 milyon küçük bir bütçe değil, harcanan para devasa bir para. Melih başkan, ‘Çinli veya Araplardan işletmeciler arıyoruz’ dedi. Bizce daha fazla kambur olmasın, Büyükşehir bu şekliyle devretsin. Belediyenin bütçesini daha fazla oraya aktarmayalım. Bitirdikten sonra devretmek mantıksız. Bu haliyle verilsin, yap işlet devret modeliyle işletilsin. Bütçe başka şeylere harcansaydı daha iyi olurdu. Bazı oyuncaklar ve makinalar kuruldu. 3 yıldır yağmur, kar, fırtınayı gördü. Oyuncaklar pas tuttu, daha ne kadar bekleyecekler merak ediyoruz.”

http://www.yapi.com.tr/haberler/ankaparkin-butcesi-tartisma-yaratti_152078.html

Read Comment Section
İlk Yorumu Siz Yapın
Gönder

Yorumum onaylandığında e-posta ile bildir.

E-posta adresimle bültenlere abone olmak istiyorum

Haber gönderin Hemen haber gönderin

Sosyal Medyada Yapi.com.tr:

Abone Ol Yapı sektöründeki tüm gelişmelerden en önce siz haberdar olmak isterseniz e-bültenimize abone olun.
Bülten arşivine erişmek için tıklayın

REKLAM VERİN

Ajanda
TAMAMI » Bugünkü Etkinlikler BUGÜN:
Herhangi bir etkinlik mevcut değil!