Lütfen Tarayıcı Sürümünüzü Yükseltiniz.

Ankara, "Karaburun'a RES"e "Evet" Dedi!

İzmir İl Özel İdaresi’nin kapanmadan önce son toplantısında gündeme gelen Karaburun Yarımadası’nda yapılacak Rüzgar Enerji Santralleri (RES) ile ilgili aldığı olumsuz karar Ankara’dan döndü. Bakanlar Kurulu kararı ile Karaburun’un Yaylaköy, Eğlenhoca ve Urla Barbaros, Nohutalan köylerinde enerji dağıtım tesisleri kurulmasına karar verildi.

yapi.com.tr
Ankara, "Karaburun'a RES"e "Evet" Dedi!

İzmir’in doğal güzellikleri ile ön planda olan Yarımada Bölgesi’nde yıllardır yaşanan çevre sorunları devam ediyor. Taş ocakları, orkinos ve balık çiftlikleri ile RES’e karşı direnen bölge halkı zaman zaman eylemler yaparak sorunu gündeme getiriyor.

Ege'de Son Söz'ün haberine göre, İzmir İl Özel İdaresi’nin yerel seçimlerden sonra kapanmadan önce gündemine gelen Rüzgar Enerji Santralleri (RES) konusunda yeni bir gelişme daha yaşandı. Karaburun Yarımadası’nda bin 300 adet santral kurulması için alınan karar İl Genel Meclisi’nin son toplantısında reddedilmişti. İl Genel Meclisi’nin “çevreye zararlı” diyerek karşı çıktığı RES konusundaki sorumluluk bundan sonra Büyükşehir’e geçerken Ankara’dan önemli bir karar çıktı.

Bakanlar Kurulu, Karaburun ve Urla’da enerji dağıtım tesislerinin kurulması kararına dayanak için arazi kamulaştırmalarına onay verildi. Cumhurbaşkanı Abdullah Gül ve Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ın da imzaladığı “acele kamulaştırma” kararına göre Karaburun Eğlenhoca, Yaylaköy ile Urla Barbaros ve Nohutalan’da birçok taşınmaz kamulaştırılacak. Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığı’nın teklifi üzerine alınan kararın ardından Türkiye Elektrik Dağıtım Anonim Şirketi Genel Müdürlüğü adına tescil edilmek üzere Enerji Piyasası Düzenleme Kurumu tarafından acele kamulaştırma işlemlerine hemen başlanacak.

Öte yandan bölgede büyük şirketlere ait RES’lerin kurulması çalışmaları da sürüyor.

http://www.yapi.com.tr/haberler/ankara-karaburuna-rese-evet-dedi_119866.html

Read Comment Section
İlk Yorumu Siz Yapın
Gönder

Yorumum onaylandığında e-posta ile bildir.

E-posta adresimle bültenlere abone olmak istiyorum

Haber gönderin Hemen haber gönderin

Sosyal Medyada Yapi.com.tr:

Abone Ol Yapı sektöründeki tüm gelişmelerden en önce siz haberdar olmak isterseniz e-bültenimize abone olun.
Bülten arşivine erişmek için tıklayın

REKLAM VERİN

Ajanda
TAMAMI » Bugünkü Etkinlikler BUGÜN:
Herhangi bir etkinlik mevcut değil!