Lütfen Tarayıcı Sürümünüzü Yükseltiniz.

Karaburun RES’lere Karşı: Yurttaş Davası!

Karaburun İlçe Kent Konseyi rüzgar enerjisi santrallerine karşı hukuki mücadeleyi başlattı. ‘Yurttaş Davası’ sürecinde ilk olarak Çalık Grubu tarafından Hasseki-Sarpıncık-Kızılcadağ mevkiine yapılması planlanan santral yargıya taşındı.

yapi.com.tr
Karaburun RES’lere Karşı: Yurttaş Davası!

Ege'de Son Söz'ün haberine göre, doğal yapısıyla,  uluslararası ölçekte koruma altındaki nadir bitki ve hayvan varlığıyla, hala yaşatılmakta olan gelenek görenekleriyle, kara keçisi, nergisi, zeytini, çipurası, kefali, enginarıyla, tertemiz toprağı ve deniziyle İzmir’in cennet köşesi olan Karaburun Yarımadası’nda rüzgar santrallerine karşı mücadele sürüyor.

Kurulan 81 türbin ilçede yaşamı tehdit ederken peşi sıra izinlerle planlanan sayının bunun iki katını bulacak olması köylerde büyük tepkiye neden oluyor.

Yarımadada yerel inisiyatif mücadelesini yargıya taşıma kararı aldı. Kent Meclisi’nde Ocak ayında alınan kararla mücadelenin Yurttaş Davası olarak genişletilerek sürdürülmesi görüşü benimsendi.

Bu çerçevede, ilk Yurttaş Davası Hasseki-Sarpıncık-Kızılcadağ mevkiinde Çalık Rüzgar Enerjisi Elektrik Üretim Ltd. Şti. tarafından yapılması planlanan “Sarpıncık Rüzgar Enerji Santrali projesi” için T.C Çevre ve Şehircilik Bakanlığı’nın 19/01/2015 tarihli  “Çevresel Etki Değerlendirmesi Olumlu Kararı”nın yürütmesinin durdurulması ve işlemin iptali talebiyle açıldı.

ÇEHAV’ın 34 gönüllü avukatla yürüteceği yargı süreci başlarken, Karaburun Kent Konseyi’nden Enerji Bakanlığı’na bir kez daha Tabiat Varlıklarını Koruma Genel Müdürlüğü’nce hazırlanan ve ilgili tüm kurumların olumlu görüş verdiği “Karaburun Yarımadası Özel Çevre Koruma Bölgesi İnceleme ve İlan Gerekçe Raporu” üstündeki olumsuz görüşü kaldırmaya çağrısı yapıldı.

ETİKETLER: karaburun RES
http://www.yapi.com.tr/haberler/karaburun-reslere-karsi-yurttas-davasi_128949.html

Read Comment Section
İlk Yorumu Siz Yapın
Gönder

Yorumum onaylandığında e-posta ile bildir.

E-posta adresimle bültenlere abone olmak istiyorum

Haber gönderin Hemen haber gönderin

Sosyal Medyada Yapi.com.tr:

Abone Ol Yapı sektöründeki tüm gelişmelerden en önce siz haberdar olmak isterseniz e-bültenimize abone olun.
Bülten arşivine erişmek için tıklayın

REKLAM VERİN

Ajanda
TAMAMI » Bugünkü Etkinlikler BUGÜN:
Herhangi bir etkinlik mevcut değil!