Lütfen Tarayıcı Sürümünüzü Yükseltiniz.

Her İl için Özel İmar Planı Geliyor

Her il için özel imar yönetmeliği hazırladıklarını açıklayan Çevre ve Şehircilik Bakanı Mehmet Özhaseki, “Ankara’nın imar yönetmeliği ayrı olacak, Sivas’ın Artvin’in ayrı olacak” dedi.

yapi.com.tr
Her İl için Özel İmar Planı Geliyor

Hürriyet'ten Murat Yılmaz'ın haberine göre, Ankara Gölbaşı’nda Mogan Gölü’nün dip temizliği çalışmalarıyla ilgili incelemelerde bulunan Bakan Özhaseki, “İmar yönetmeliklerini yeniden ele aldık. Eskiden tüm Türkiye’de geçerli olan bir imar yönetmeliği vardı. İstanbul’un imar yönetmeliği ile Siirt’in imar yönetmeliği aynıydı. Bu olamaz, doğru bir şey değil. İmarın değişmez kurallarını yazdık. Bütün illere gönderdik. Oradan gelecek özellikleri, dahil ettikleri detayları da alarak her ilin imar yönetmeliğini ayrı çıkaracağız. Ankara’nın imar yönetmeliği ayrı olacak Sivas’ın, Artvin’in ayrı olacak. Eski yönetmeliklerde bizi rahatsız eden yıllardır uygulandığında karşımıza çarpık bir yapılaşma olarak çıkan bir kaç husus vardı. Bunları da denetliyoruz, düzenliyoruz” dedi.

Otoparka sıkı denetim

Birtakım da tedbirler de aldıklarına dikkat Özhaseki, şöyle devam etti: “Emsal dışı alanlar diye bir kavram vardı. 50-60 metrelik bir evde 60 metrelik de balkon yaptığını iddia ederek insanlar evi bir anda 120 metrekareye çıkarabiliyorlardı. Bunlara set geldi. Zorunluluk olarak bundan sonra 6’ncı ayın 30’undan itibaren başlayacak her daire için bir otopark zorunluluğu var. Her yerde bu mümkün olmayabilir. Bodrumda iki kat daha otopark yapıldığında emsalden saymayacağız. Bahçe mesafelerinin içinde otopark olarak düzenlendiğinde onları emsalden saymayacağız. Otopark yapılabilmesi için tüm tedbiri alıyoruz. Otopark işinde de sıkı bir denetim getiriyoruz.

http://www.yapi.com.tr/haberler/her-il-icin-ozel-imar-plani-geliyor_157652.html

Read Comment Section
İlk Yorumu Siz Yapın
Gönder

Yorumum onaylandığında e-posta ile bildir.

E-posta adresimle bültenlere abone olmak istiyorum

Haber gönderin Hemen haber gönderin

Sosyal Medyada Yapi.com.tr:

Abone Ol Yapı sektöründeki tüm gelişmelerden en önce siz haberdar olmak isterseniz e-bültenimize abone olun.
Bülten arşivine erişmek için tıklayın

REKLAM VERİN

Ajanda
TAMAMI » Bugünkü Etkinlikler BUGÜN:
Herhangi bir etkinlik mevcut değil!