Lütfen Tarayıcı Sürümünüzü Yükseltiniz.

Ataköy Blumar Projesi Yine Mühürlendi

Bakırköya Belediyesi, Şehircilik Bakanlığı İstanbul İl Müdürlüğü'nün kendilerine gönderilen yazısı üzerine Ataköy Blumar projesini mühürledi

yapi.com.tr
Ataköy Blumar Projesi Yine Mühürlendi

Bakırköy Belediyesi,  Ataköy sahilde Baruthane binalarının da bulunduğu 564 ada 160 parselde yapılması düşünülen Ataköy Blumar projesini mühürledi. Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü, 70 metre yüksekliğinde 7 blok yapılması düşünülen proje için Bakırköy Belediyesi’ne bir yazı göndererek hiçbir şekilde inşa faaliyetine izin verilmemesini istemişti.

Bakırköy Belediyesi, tescilli Baruthane yapılarının bulunduğu Ataköy sahilindeki 160 parselde yapılması düşünülen Blumar projesini dün mühürledi. Daha önce iki kez mühürlenen, ancak mahkeme kararıyla mühürleri sökülen proje resmen durdu. Radikal Gazetesi'nden Ömer Erbil'in haberine Bakırköy Belediyesi mühürleme işlemini Çevre ve Şehircilik Bakanlığı İstanbul İl Müdürlüğü’nün kendilerine gönderilen yazısı üzerine gerçekleştirdiklerini belirtti.

Daha önce ne olmuştu?

59 bin 800 metrekare turizm ve rekreasyon alanı parsel, üzerindeki tarihi yapıların aslına uygun restorasyonu, anıt ağaçların korunması şartıyla yıllık 6 milyon liradan 49 yıllığına TOKİ tarafından ihaleyle Çelebican A.Ş.’ye kiralamıştı. Şirket içinde tek bir anıt ağaç bulunduğu gerekçesiyle inşaat iznini İstanbul 4 Numaralı Tabiat Varlıkları Komisyonu’ndan çıkarmıştı. İnşaat çalışmalarına başladıkları sırada içindeki tescilli tarihi eserler nedeniyle de izin alması gereken 1 Numaralı Kültür Varlıkları Koruma Kurulu çalışmaların durdurulmasını talep etmişti. Bakırköy Belediyesi de bu gerekçeyle  inşaatı mühürlemişti. Çelebican şirketi yargıya başvurmuş, mahkeme yetkinin Tabiat Varlıkları Komisyonunda olduğuna karar verince Bakırköy Belediyesi mührü sökmek zorunda kalmıştı. İstanbul 4 Nolu Tabiat Varlıklarını Koruma Komisyonu 10 Eylül 2015 tarihinde yeni bir karar aldı. Kararda ‘’Yeni bir karar alınıncaya kadar tescilli parsel üzerinde herhangi bir fiziki ve inşai faaliyette bulunulmamasına’’ denilmişti.

http://www.yapi.com.tr/haberler/atakoy-blumar-projesi-yine-muhurlendi_137724.html

Read Comment Section
İlk Yorumu Siz Yapın
Gönder

Yorumum onaylandığında e-posta ile bildir.

E-posta adresimle bültenlere abone olmak istiyorum

Haber gönderin Hemen haber gönderin

Sosyal Medyada Yapi.com.tr:

Abone Ol Yapı sektöründeki tüm gelişmelerden en önce siz haberdar olmak isterseniz e-bültenimize abone olun.
Bülten arşivine erişmek için tıklayın

REKLAM VERİN

Ajanda
TAMAMI » Bugünkü Etkinlikler BUGÜN:
Herhangi bir etkinlik mevcut değil!