Lütfen Tarayıcı Sürümünüzü Yükseltiniz.

İlk Atatürk Anıtı Kaderine Terk Edildi!

Türkiye’nin ilk Atatürk anıtı, çevresini saran inşaatların kıskacında kentten koparılmış ve bakımsızlıktan perişan halde...

yapi.com.tr
İlk Atatürk Anıtı Kaderine Terk Edildi!

Taraf Gazetesi'nden Emir İncegül'ün haberine göre, Türkiye’nin ilk Atatürk heykeli olan Sarayburnu’ndaki Atatürk Anıtı, çevresini kuşatan sac bariyerlerin ve vinçlerin gölgesinde, kaderine terk edildi. 3 Ekim 1926’da Şehremini Muhittin Bey’in meraklı bir kalabalığın önünde yaptığı konuşmanın ardından üzerindeki örtünün kaldırılmasıyla gün yüzüne çıkan anıt, o gece geç vakte kadar İstanbulluları Sarayburnu’na çekmişti. Ancak bugünlerde anıtın hiç ziyaretçisi yok, içinde bulunduğu perişan durum itibarıyla da bu gayet normal. Şayet Tarihi Yarımada’nın Marmara kıyısını boydan boya kaplayan sac bariyerlerin içinde anıtı bulmayı başardıysanız, ilk yapmanız gereken burnunuzu kapatmak olmalı. Çünkü adeta umumi tuvalet olarak kullanılan anıtın etrafında kesif bir idrar kokusu var. Heykeli çevreleyen işlemeli duvarın bazı bölümleri kırık, kaidede bulunan madalyonlar ve bordürler ise zaten yıllardır yerinde yok.

Ankara Ulus, Samsun ve Konya’daki Atatürk anıtlarını da yapan Avusturyalı sanatçı Heinrich Krippel’in imzasını taşıyan Sarayburnu Atatürk Heykeli, cezalandırılmış gibi kaderine terk edilemeyecek kadar değerli bir eser.

http://www.yapi.com.tr/haberler/ilk-ataturk-aniti-kaderine-terk-edildi_123320.html

Read Comment Section
İlk Yorumu Siz Yapın
Gönder

Yorumum onaylandığında e-posta ile bildir.

E-posta adresimle bültenlere abone olmak istiyorum

Haber gönderin Hemen haber gönderin

Sosyal Medyada Yapi.com.tr:

Abone Ol Yapı sektöründeki tüm gelişmelerden en önce siz haberdar olmak isterseniz e-bültenimize abone olun.
Bülten arşivine erişmek için tıklayın

REKLAM VERİN

Ajanda
TAMAMI » Bugünkü Etkinlikler BUGÜN:
Herhangi bir etkinlik mevcut değil!