Lütfen Tarayıcı Sürümünüzü Yükseltiniz.

Sıra "Yürüyen Köşk"deki Ağaçlara Geldi!

Atatürk’ün Yalova’da yaptırdığı ve bir dal için kızaklarla 5 metre ileriye kaydırdığı Yürüyen Köşk’ün bahçesinde bulunan ağaçlar kesiliyor.

yapi.com.tr
Sıra "Yürüyen Köşk"deki Ağaçlara Geldi!

Odatv'nin haberine göre, Yalova Platformu üyeleri ve CHP Yalova Belediye Başkan aday adayı Vefa Salman ise ağaçların kesildiği yere gitti ve basın açıklaması yaptı.

"Eline baltayı alan ağaçlara saldırıyor"

"Yürüyen Köşk"ün hemen yanı başında yer alan ağaç kesimini yerinde protesto eden Platform üyeleri burada bir basın açıklaması yaparak ağaç kesimlerine tepki gösterdiler. Platform üyeleri yaptıkları basın açıklamasında; “Son dönemde Yalova’da endişe verici şeyler oluyor. Adeta eline baltayı alan ağaçlara saldırıyor. Atatürk’ün talimatıyla kaydırılarak yeri değiştirilen ve bu özelliğiyle de doğa sevgisinin ülke çapında simgesi olan “Yürüyen Köşk” ün hemen yanı başında yaşandı. Köşke çok yakın mesafede bulunan ağaçlar, asli görevi tarımsal üretim olan bir kamu kurumunun yöneticilerinin talimatı ile katledildi. Araştırma Enstitüsü müdürü tarafından konuyla ilgili olarak yapılan açıklamada, “Arazi güvenliğinin sağlanması amacıyla yapılacak olan çite engel teşkil ettiği için sınır ağacı olarak dikilmiş olan iki adet ağacın ‘uzaklaştırıldığı’ kesilen ağaçların kavak türü olup on yıldan sonra kesilebilecek ağaçlar olduğu ve benzer uygulamaların devam edeceği” belirtilmiştir. Çelişkilerle dolu bu açıklamada yer alan ve esasen idari bir terim olan “uzaklaştırma” iadesinin ne anlama geldiğini anlamış değiliz. Ancak gördüklerimiz, söz konusu ağaçların herhangi bir yere uzaklaştırılmadıkları, oldukları yerde katledikleri yönündedir. Kendilerinin de ifade ettikleri üzere, zamanında sınır ağacı olarak dikilmiş olan kavak ağaçlarının, bu kez sınıra engel oluşturduğu yönündeki iddianın mantıklı bir açıklamaya ihtiyacı olduğu açıktır” dediler.

http://www.yapi.com.tr/haberler/sira-yuruyen-koskdeki-agaclara-geldi_114846.html

Read Comment Section
İlk Yorumu Siz Yapın
Gönder

Yorumum onaylandığında e-posta ile bildir.

E-posta adresimle bültenlere abone olmak istiyorum

Haber gönderin Hemen haber gönderin

Sosyal Medyada Yapi.com.tr:

Abone Ol Yapı sektöründeki tüm gelişmelerden en önce siz haberdar olmak isterseniz e-bültenimize abone olun.
Bülten arşivine erişmek için tıklayın

REKLAM VERİN

Ajanda
TAMAMI » Bugünkü Etkinlikler BUGÜN:
Herhangi bir etkinlik mevcut değil!