Lütfen Tarayıcı Sürümünüzü Yükseltiniz.

Bakan Kurum: “Termik Santralleri 7 Gün 24 Saat İzliyoruz”

Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum, geçici faaliyet belgesi verilen termik santralleri 7 gün 24 saat izlediklerini ifade etti.

yapi.com.tr
Bakan Kurum: “Termik Santralleri 7 Gün 24 Saat İzliyoruz”

Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum, Kütahya Valiliği'ne düzenlenen istişare toplantısı sonrası yaptığı basın açıklamasında Kütahya'da bulunan ve geçici faaliyet belgesi verilen Seyitömer ve Tunçbilek termik santralleri ile ilgili de bilgi verdi.

İHA’da yer alan habere göre; geçici faaliyet belgesi verilen tüm termik santrallerin 7 gün 24 saat izlendiğini ifade eden Bakan Kurum, mevzuatta yer alan limit değerlerin aşılması durumunda kapatma dâhil tüm idari yaptırımların kararlılıkla uygulanacağını açıkladı.

Bakan Kurum şöyle konuştu: “Bilindiği gibi, 1 Ocak'ta yatırımlarını tamamlamayan 5 santralimizi tamamen, 1 santralimizi ise kısmi olarak kapatmıştık. Kapattığımız bu termik santraller, yatırımlarını tamamlayarak geçici faaliyet belgesi için başvurularını geçtiğimiz aylarda yapmıştı. Biz de Bakanlık olarak kapattığımız santrallerde denetimlerimizi yaptık. Çevre mevzuatının öngördüğü çevresel yatırımlarını tamamladığını tespit ettiğimiz 6 termik santrale Geçici Faaliyet Belgelerini verdik. Bunlardan 2'si Kütahya'da bulunan Seyitömer ve Tunçbilek termik santralleridir. Seyitömer Termik Santrali'nin 4 ünitesinden 2'sine, Tunçbilek Termik Santrali'nin 3 ünitesinden 2'sine 1 yıl süreyle geçici faaliyet belgelerini verdik. Tabii santrallerin takibini sürdürüyoruz. Bu tesislerin bacalarındaki emisyon değerlerini Sürekli Emisyon Ölçüm Sistemleri ile online olarak 7 gün 24 izliyoruz. Santraller, bir taraftan yatırımlarına devam ediyor. Bu yatırımlara ilişkin programları da takip ediyoruz. Herhangi bir olumsuzlukla karşılaşmadığımız durumda işletilen santrallerimize Çevre İzin Belgelerini de vereceğiz. Bu sürecin en başından beri söylediğimiz gibi, mevzuatta yer alan limit değerlerin aşılması durumunda kapatma dâhil tüm idari yaptırımları kararlılıkla uygulayacağımızdan kimsenin şüphesi olmasın.”

http://www.yapi.com.tr/haberler/bakan-kurum-termik-santralleri-7-gun-24-saat-izliyoruz_180771.html

Read Comment Section
İlk Yorumu Siz Yapın
Gönder

Yorumum onaylandığında e-posta ile bildir.

E-posta adresimle bültenlere abone olmak istiyorum

Haber gönderin Hemen haber gönderin

Sosyal Medyada Yapi.com.tr:

Abone Ol Yapı sektöründeki tüm gelişmelerden en önce siz haberdar olmak isterseniz e-bültenimize abone olun.
Bülten arşivine erişmek için tıklayın

REKLAM VERİN

Ajanda
TAMAMI » Bugünkü Etkinlikler BUGÜN:
Herhangi bir etkinlik mevcut değil!