Lütfen Tarayıcı Sürümünüzü Yükseltiniz.

Türkiye'de hala 24 İlde AVM Yok

Ankara, Denizli gibi illerde bir AVM yoğunluğu görülmekle birlikte toplam kiralanabilir alanın sadece yüzde 31'inin Anadolu'da olduğunu anımsatan Alışveriş Merkezi Yatırımcıları Derneği (AYD) Başkanı Hulusi Belgü; Türkiye'de hala 24 ilde AVM bulunmadığını, büyük ilçe merkezlerinin de bu çerçevede değerlendirilebileceğini belirtti.

yapi.com.tr
Türkiye'de hala 24 İlde AVM Yok Hulusi Belgü

Multi Development Türkiye CEO’su, Alışveriş Merkezi Yatırımcıları Derneği (AYD) Başkanı Hulusi Belgü, alışveriş merkezi (AVM) denilince sadece alışverişin akla gelmemesi gerektiğini, bir buluşma noktası olan AVM'lerin şehirdeki yaşamın bir parçası olduğunu söyledi ve "AVM'leri önemli bir sosyal toplanma alanı olarak görüyoruz; bu nedenle en çok dikkat ettiğimiz konuların başında insanların rahat zaman geçirebileceği, şehrin dokusuyla uyumlu mekanlar yaratmak geliyor" dedi.

2013'te 21 yeni AVM açılıyor

Multi Development Türkiye'nin açılışı 3 Ekim'de gerçekleştirilecek Forum Gaziantep projesi için düzenlenen bilgilendirme toplantısında Türkiye AVM sektörü hakkında da açıklamalarda bulunan Belgü, bu yıl açılacak olan 21 yeni AVM ile birlikte 57 ilde toplam 327 AVM sayısına ulaşılacağını bildirdi. Bunun, 14 milyar doları yabancı sermaye olmak üzere 45 milyar dolarlık bir yatırım anlamına geldiğini vurgulayan Belgü; sektörün yıl sonunda 60 milyar dolarlık bir ciro yakalamasının beklendiğini, tahmini ziyaretçi sayısının da 1,6 milyar kişi olarak öngörüldüğünü söyledi. 327 AVM'nin toplam 9 milyon metrekare kiralanabilir alan anlamına geldiğini kaydeden Belgü, Türkiye'de 1000 kişiye 119 metrekare kiralanabilir alan düştüğünü ve bunun metrekare başına düşen ciro değerinin 529 TL olduğunu ifade etti ve "Bu oran, ülkelerin refah düzeylerine göre değişiklik gösterebiliyor; ancak Türkiye standartlarında bu alanın 200 metrekare civarı olması gerektiğini söyleyebiliriz" şeklinde konuştu.

Toplam kiralanabilir alanın sadece yüzde 31'i Anadolu'da

Türkiye'de ihtiyaçtan fazla AVM olup olmadığı yönündeki bir soruyu, hem İstanbul'da hem de Anadolu'da AVM'ye doymuş bölgeler olduğunun doğru olduğu şeklinde yanıtlayan Belgü; ancak gelişmekte olan, doğru yatırıma açık bölgeler de bulunduğunu sözlerine ekledi. Ankara, Denizli gibi illerde bir AVM yoğunluğu görülmekle birlikte toplam kiralanabilir alanın sadece yüzde 31'inin Anadolu'da olduğunu anımsatan Belgü; Türkiye'de hala 24 ilde AVM bulunmadığını, büyük ilçe merkezlerinin de bu çerçevede değerlendirilebileceğini belirtti.

http://www.yapi.com.tr/haberler/turkiyede-hala-24-ilde-avm-yok_112623.html

Read Comment Section
İlk Yorumu Siz Yapın
Gönder

Yorumum onaylandığında e-posta ile bildir.

E-posta adresimle bültenlere abone olmak istiyorum

Haber gönderin Hemen haber gönderin

Sosyal Medyada Yapi.com.tr:

Abone Ol Yapı sektöründeki tüm gelişmelerden en önce siz haberdar olmak isterseniz e-bültenimize abone olun.
Bülten arşivine erişmek için tıklayın

REKLAM VERİN

Ajanda
TAMAMI » Bugünkü Etkinlikler BUGÜN:
Herhangi bir etkinlik mevcut değil!