Lütfen Tarayıcı Sürümünüzü Yükseltiniz.

Maden Yüz Yıllık Çeşmeyi Kuruttu

Balıkesir Sarıalan’a yapılmak istenen altın madeni için halkın katılım toplantısı yapıldı. Bölge sakinleri sondaj yapılırken 100 yıllık çeşmenin kurutulduğunu söyledi.

yapi.com.tr
Maden Yüz Yıllık Çeşmeyi Kuruttu

Balıkesir’in Sarıalan köyünde açılması istenen altın madeni için ‘halkın katılım toplantısı’ yapıldı. Toplantıya Sarıalan köyünden ve çevre köylerden yüzlerce yurttaş katıldı. Hayvancılık ve tarımla geçimlerini sağladıklarını belirten köylüler, madenci şirkete tepki gösterdi.

BirGün’den Gökay Başcan’ın haberine göre; 2017 yılında altın madeni için başvuru yapan şirket, ‘ÇED gerekli değildir’ kararı aldı. Bölgede 3 yıldır sondaj faaliyetleri yürüten şirket, kapasite artırımı talebinde bulundu. Kapasite artırımına giden şirketin proje dosyasında açık ocak yöntemiyle altın madeni, yine hemen yanına stok ve galeri alanı açılması planlanıyor.

Hayvancılığı ve tarımı bitirecek
Çiftçiliğin ve hayvancılığın bölgedeki yaşayan insanların temel geçim kaynağı olduğunu belirten bölge sakinlerinden Yasin Ay, “Çiftçilik ve hayvancılıkla uğraştığımız için tarım ve yaşam alanlarımız daralacak. Bizim gibi emekçi insanlar gücünü birlikten alıyor. Biz de hep birlikte bu projeye karşı çıktık. Kazdağları’nı nasıl biliyorsanız burası da aynı.” dedi.

Şirketin sondaj faaliyeti sırasında 100 yıllık çeşmeyi kuruttuklarını belirten Fatma Ay ise “Kaynak sularına hiçbir zararı olmayacak denildi. Çeşmenin başına sondaj yaptılar, su sarı akmaya başladı. Sonunda çeşme sondaj çalışmalarından dolayı kurudu.” diye konuştu.

Haberin tamamına linkten ulaşılabilir.

http://www.yapi.com.tr/haberler/maden-yuz-yillik-cesmeyi-kuruttu_180982.html

Read Comment Section
İlk Yorumu Siz Yapın
Gönder

Yorumum onaylandığında e-posta ile bildir.

E-posta adresimle bültenlere abone olmak istiyorum

Haber gönderin Hemen haber gönderin

Sosyal Medyada Yapi.com.tr:

Abone Ol Yapı sektöründeki tüm gelişmelerden en önce siz haberdar olmak isterseniz e-bültenimize abone olun.
Bülten arşivine erişmek için tıklayın

REKLAM VERİN

Ajanda
TAMAMI » Bugünkü Etkinlikler BUGÜN:
Herhangi bir etkinlik mevcut değil!