Lütfen Tarayıcı Sürümünüzü Yükseltiniz.

Diyarbakır'a 110 Milyon Avroluk 'Forum'

Altındağ Gayrimenkul Yatırım Geliştirme İnşaat Şirketi ile Multi Development Türkiye ortaklığı, Diyarbakır-Elazığ karayolu üzerinde 'Forum Diyarbakır'ı inşa edecek. Bin 500 kişiye iş imkanı sağlama iddiasındaki proje için Multi Development Türkiye CEO'su Hulusi Belgü, "Forum Diyarbakır, yaklaşık 110 milyon avroluk bir yatırım olacak'' dedi.

yapi.com.tr / AA
Diyarbakır'a 110 Milyon Avroluk 'Forum'

Dedeman Otel'de projenin tanıtımıyla ilgili düzenlenen basın toplantısında konuşan Multi Development Türkiye CEO'su Hulusi Belgü, 'Forum Diyarbakır' projesinin bugüne kadar bölgede önemli yatırımlara imza atan Altındağ Gayrimenkul Yatırım Geliştirme İnşaat Şirketi'nin yüzde 50 ortaklığıyla hayata geçeceğini söyledi. Belgü, projenin, çok uluslu bir şirketin bölgede yaptığı ilk büyük yatırım olduğuna dikkati çekerek, "Şimdiye kadar 25 milyon avro harcanmıştır. Tamamlandığında ise yaklaşık 110 milyon avroluk bir yatırım olacaktır. Forum Diyarbakır, 2014 Eylül ayında kapılarını açtığında bin 500 kişiye iş imkanı yaratacak" dedi.
     
Forumlarla insanlara sadece alışveriş yapacakları bir mekan sunmanın ötesinde bulundukları kentin ve hatta bölgenin yeniden canlanmasında önemli bir işlev üstlendiklerini belirten Belgü, şöyle konuştu:

"Projemizin başlangıç aşamasında Diyarbakırlılarla konuşup hayallerini sorduk. Büyük bir çoğunluğu, işsizliğin yoğun olarak yaşandığı kentte, böyle bir yatırımın olmasının önemli bir gelişme sağlayacağını söyledi. Gençler ise iş imkanının yanı sıra yaratılacak sosyal bir ortamın onlar için çok büyük bir önem taşıdığını dile getirdi. Biz de Diyarbakır'ın kültürel ve sosyal gelişimine, ekonomisine katkı sağlayacak bir proje için kenti ve insanlarını tanıyan bir iş ortağıyla birlikte harekete geçtik. 54 bin metrekare kiralanabilir alan içerisinde, hipermarket, yapı market, sinema kompleksi, restoranlar, kafeler, yerli yabancı markalardan oluşan 140 mağazayla Diyarbakırlılara ve çevredeki illere hizmet vereceğiz. Yaklaşık bin 500 kişiye istihdam yaratacak ve aileleriyle birlikte düşündüğümüz zaman 10 bine yakın kişinin yaşamına dokunacağız. Projemizin çok önemli bir özelliği de çok uluslu bir firmanın bölgede hayata geçireceği ilk büyük yatırım olmasıdır."
    
Hulusi Belgü (solda) ve Selahattin Altındağ (Foto: Ahmet Kaplan / AA)"Çözüm süreci bizim gibi yabancı yatırımcıları cesaretlendirecektir"
    
Basın mensuplarının sorularını yanıtlayan Belgü, görüşmelere yaklaşık 8 ay önce başladıklarını, yatırım yapma kararı aldıklarında daha çözüm sürecinin başlamadığını ifade ederek, "Tabii ki böyle bir sürecin yaşanması her şeyin sulh, barış içinde gitmesi bizim en büyük dileğimiz. Bizim gibi birçok yabancı yatırımcıyı daha çok cesaretlendirecektir. Biz süreçten önce konuşmaya başladık, iyi de oldu. Tam da zamanında inşaata başlıyoruz. İnşallah burada daha çok yatırımcıyı görürüz" dedi.

"Diyarbakır Forum'un her yerinde Diyarbakır'dan izler göreceksiniz"
     
Forumu inşa ederken Diyarbakır mimarisini göz önünde tutacaklarını vurgulayan Belgü, "Ticaret olarak Diyarbakır beklentilerimizi karşılayacak büyük bir şehir. Buranın ciddi bir ekonomisi var. Ciddi bir geçmişi ve ciddi bir geleceği var. İnşaat yapısında Diyarbakır ile ilgili kullanabileceğimiz ne varsa forumun her yerinde Diyarbakır motiflerini, taşlarını modern teknolojiyle birleştirip kullanacağız. Her yerinde Diyarbakır'dan izler göreceksiniz" diye konuştu.

TÜMÜNÜ GÖSTERSONRAKİ SAYFA HABERİN DEVAMI:   1  |   2
http://www.yapi.com.tr/haberler/diyarbakira-110-milyon-avroluk-forum_108518.html

Read Comment Section
İlk Yorumu Siz Yapın
Gönder

Yorumum onaylandığında e-posta ile bildir.

E-posta adresimle bültenlere abone olmak istiyorum

Haber gönderin Hemen haber gönderin

Sosyal Medyada Yapi.com.tr:

Abone Ol Yapı sektöründeki tüm gelişmelerden en önce siz haberdar olmak isterseniz e-bültenimize abone olun.
Bülten arşivine erişmek için tıklayın

REKLAM VERİN

Ajanda
TAMAMI » Bugünkü Etkinlikler BUGÜN:
Herhangi bir etkinlik mevcut değil!