Lütfen Tarayıcı Sürümünüzü Yükseltiniz.
BÖLÜM SPONSORU

DSİ'nin Yıkımına Karşı: Hasankeyf için Eylem Çağrısı

Devlet Su İşleri’nin (DSİ) Ilısu Barajı ve Hidroelektrik Santrali inşaatına yeniden başlaması haberi üzerine "Hasankeyf’i Yaşatma Girişimi" ve "Mezopotamya Ekoloji Hareketi" eylem çağrısı yaptı.

yapi.com.tr
DSİ'nin Yıkımına Karşı: Hasankeyf için Eylem Çağrısı

DSİ'nin Ilısu Barajı’daki HES inşaatına yeniden başlayacağını duyurması üzerine "UNESCO Dünya Kültür Mirası" kriterlerinin 10’undan dokuzuna sahip dünyadaki tek yer Hasankeyf ve Dicle Vadisi bölgesel yıkım tehlikesiyle karşı karşıya kaldı.

Sol Portal'in haberine göre, DSİ’nin Ilısu Barajı ve Hidroelektrik Santrali inşaatını yeniden başlatması haberi üzerine Hasankeyf’i Yaşatma Girişimi ve ve Mezopotamya Ekoloji Hareketi  Ilısu’da 28 Mart’ta yapılacak olan eylem için çağrıda bulundu.

Yıkıma karşı düzenlenecek olan eylemle ilgili açıklama şu şekilde:

“Toplum olarak harekete geçmezsek bu yıkım projesinin inşaatı 2015 yılı içinde bitebilir. Onbinlerce insan göç etmek zorunda kalacak, Hasankeyf gibi olağanüstü kültürel miraslar yok edilecek ve kutsal Dicle Nehri tamamen doğallığını kaybedecek. Ilısu projesi ekonomik olarak bölgeye katkısı olmayacağı gibi merkezi hükümet ve birkaç şirketin çıkarı için çalışacak. Aynı zamanda bu baraj bitirilme durumunda Irak’ta milyonlara varan insanı etkileyecek.Devletin bölgeden hiç kimseyi dinlemeyerek inşa etmeye devam ettiği Ilısu Barajı, Türkiye’nin bitmemiş en büyük baraj ve HES projesi. Son yıllarda birkaç defa yasa ve standartlara aykırı olduğundan dolayı durdurulmasına rağmen hükümet yasaları da zorlayarak ve her yöntemi kullanarak inşaata devam etti.  Bugün güçlü şekilde ayağa kalkmazsak yarın çok geç olabilir. Bölge ve ülkenin her tarafından duyarlı bütün insan ve kurumları bizi bu protestomuzu desteklemesini bekliyoruz.”

http://www.yapi.com.tr/haberler/dsinin-yikimina-karsi-hasankeyf-icin-eylem-cagrisi_129719.html

Read Comment Section
İlk Yorumu Siz Yapın
Gönder

Yorumum onaylandığında e-posta ile bildir.

E-posta adresimle bültenlere abone olmak istiyorum

Haber gönderin Hemen haber gönderin

Sosyal Medyada Yapi.com.tr:

Abone Ol Yapı sektöründeki tüm gelişmelerden en önce siz haberdar olmak isterseniz e-bültenimize abone olun.
Bülten arşivine erişmek için tıklayın

REKLAM VERİN

Ajanda
TAMAMI » Bugünkü Etkinlikler BUGÜN:
Herhangi bir etkinlik mevcut değil!