Lütfen Tarayıcı Sürümünüzü Yükseltiniz.

Dünya Enerji Konseyi Türk Milli Komitesi'nde Yeni Dönem

Dünya Enerji Konseyi Türk Milli Komitesi başkanlığına Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakan Yardımcısı Murat Mercan, başkan yardımcılığına eski Enerji Piyasası Düzenleme Kurumu (EPDK) Başkanı Hasan Köktaş seçildi.

yapi.com.tr / AA
Dünya Enerji Konseyi Türk Milli Komitesi'nde Yeni Dönem

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığı'ndan yapılan yazılı açıklamaya göre, 1923 yılından beri dünyada enerjinin sürdürülebilir arz ve kullanımının tüm kesimlerin hizmetine sunulması için uluslararası boyutta çalışmalar yapan ve merkezi Londra'da bulunan Dünya Enerji Konseyi bünyesinde Türkiye'yi temsil eden komitede yeni yönetim belli oldu.

Türk Milli Komitesi olağan genel kurul toplantısında, 2013 yılı yönetim kurulu faaliyet raporu ve denetim kurulu raporlarının görüşülmesinin ardından geçen yılın hesap ve faaliyetlerinden dolayı yönetim kurulu ve denetleme kurulu üyeleri ibra edildi.

Yeni yönetimin belirlendiği genel kuruldan sonraki ilk yönetim kurulu toplantısında başkanlığa Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakan Yardımcısı Murat Mercan, başkan yardımcılığına eski EPDK Başkanı Hasan Köktaş, genel sekreterliğe Türkiye Rüzgar Enerjisi Birliği (TÜREB) Başkanı Mustafa Serdar Ataseven, saymanlığa TPAO Genel Müdür Yardımcısı Mehmet Sait Kirazoğlu seçildi. Yönetim kurulu üyeleri ise Enerji İşleri Genel Müdürü Zafer Demircan, Türkiye Kömür İşletmeleri Genel Müdürü Mustafa Aktaş, Elektrik Üretim AŞ Genel Müdürü Halil Alış, Türkiye Elektrik Ticaret ve Taahhüt AŞ Genel Müdürü Münib Karakılıç, Türkiye Elektrik İletim AŞ Genel Müdürü Kemal Yıldır, ENERJİSA Enerji Üretim AŞ Yönetim Kurulu Başkanı Selahattin Hakman, Kayseri ve Civarı Elektrik TAŞ Genel Müdürü Hidayet Atasoy, Birecik AŞ Genel Müdürü Yahya Kemal Kıran'dan oluştu.

Denetim kuruluna Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığı Müsteşar Yardımcısı Sefa Sadık Aytekin, yeminli mali müşavir eski Maliye Bakanlığı baş hesap uzmanı Mehmet Öner ve eski Enerji İşleri Genel Müdürü Mustafa Çetin getirildi.

Görev süresi 3 yıl olan komite, 2016'da İstanbul'da yapılacak Dünya Enerji Kongresine ev sahipliğine hazırlanıyor.

http://www.yapi.com.tr/haberler/dunya-enerji-konseyi-turk-milli-komitesinde-yeni-donem_118915.html

Read Comment Section
İlk Yorumu Siz Yapın
Gönder

Yorumum onaylandığında e-posta ile bildir.

E-posta adresimle bültenlere abone olmak istiyorum

Haber gönderin Hemen haber gönderin

Sosyal Medyada Yapi.com.tr:

Abone Ol Yapı sektöründeki tüm gelişmelerden en önce siz haberdar olmak isterseniz e-bültenimize abone olun.
Bülten arşivine erişmek için tıklayın

REKLAM VERİN

Ajanda
TAMAMI » Bugünkü Etkinlikler BUGÜN:
Herhangi bir etkinlik mevcut değil!