Lütfen Tarayıcı Sürümünüzü Yükseltiniz.

EMO: 'Enerji Politikaları İflas Etmiştir'

TMMOB Elektrik Mühendisleri Odası, Özelleştirmeler ve serbest piyasa ısrarı sonucunda vardığımız nokta iddia edildiği gibi kaliteli, kesintisiz ve ucuz enerji değil, tersine kalitesiz, arzı sorunlu ve pahalı enerjidir. Bir an önce kamu adına enerji alanına yönelik müdahalelerde bulunulması zorunludur" dedi.

yapi.com.tr
EMO: 'Enerji Politikaları İflas Etmiştir'

TMMOB Elektrik Mühendisleri Odası (EMO), uygulanan enerji politikalarının iflas ettiğini belirterek, "Özelleştirmeler ve serbest piyasa ısrarı sonucunda vardığımız nokta iddia edildiği gibi kaliteli, kesintisiz ve ucuz enerji değil, tersine kalitesiz, arzı sorunlu ve pahalı enerjidir. Bir an önce kamu adına enerji alanına yönelik müdahalelerde bulunulması zorunludur" açıklamasında bulundu.

Elektrik Mühendisleri Odası, Türkiye genelinde yaşanan doğalgaz ve elektrik kesintileriyle ilgili yazılı açıklama yaptı. Açıklamada, AK Parti'nin, 11 yıllık iktidarı döneminde izlediği serbest piyasacı ve özelleştirmeci uygulamalar sonucunda yurttaşların soğuk ve karanlıkta bırakıldığı belirtildi.

Ağır kış şartları altında yaşanan doğalgaz sıkıntısının elektrik üretimine vurduğu belirtilen açıklamada şunlar kaydedildi:

"Yurdun büyük bölümünde habersiz elektrik kesintileri gezdirilmeye başlandı. İktidara geldiğinden bu yana yerli ve yenilenebilir enerji kaynaklarından söz ederken, yeni doğalgaz santrallerine lisanslar verip dışa bağımlılığı arttıran, kamuya enerji yatırımları yasaklanırken nükleer santral ve doğayı katleden küçük HES'lerle enerjide rekabetçi piyasa oyunu oynayan, serbest piyasa diye kurulan karaborsada kamunun elinde kalan santrallerle dahi fiyat dengelemesi yapılamazken bu santralleri da satmaya kalkan, spekülasyonlar karşısında çaresiz kalıp tavan fiyatı 2 TL ile sınırlandırınca şirketlerin 'şalter indirme' tehditleri karşısında bocalayan AKP Hükümeti, elektrik ve doğalgazda yaşanan sıkıntının üstünü örtmeye çalışıyor."

"Enerji alanına yönelik müdahalelerde bulunulması zorunludur"

Açıklamada, yaşanan sıkıntının ağır kış şartları nedeniyle trafo patlaması, aşırı yüklenme, bakım ve onarım gibi gerekçelerle açıklanamayacak ölçüde büyük ve geniş çaplı olduğu savunularak, "Uygulanan enerji politikaları iflas etmiştir. Özelleştirmeler ve serbest piyasa ısrarı sonucunda vardığımız nokta iddia edildiği gibi kaliteli, kesintisiz ve ucuz enerji değil, tersine kalitesiz, arzı sorunlu ve pahalı enerjidir. Bir an önce kamu adına enerji alanına yönelik müdahalelerde bulunulması zorunludur" denildi.

http://www.yapi.com.tr/haberler/emo-enerji-politikalari-iflas-etmistir_114911.html

Read Comment Section
İlk Yorumu Siz Yapın
Gönder

Yorumum onaylandığında e-posta ile bildir.

E-posta adresimle bültenlere abone olmak istiyorum

Haber gönderin Hemen haber gönderin

Sosyal Medyada Yapi.com.tr:

Abone Ol Yapı sektöründeki tüm gelişmelerden en önce siz haberdar olmak isterseniz e-bültenimize abone olun.
Bülten arşivine erişmek için tıklayın

REKLAM VERİN

Ajanda
TAMAMI » Bugünkü Etkinlikler BUGÜN:
Herhangi bir etkinlik mevcut değil!