Lütfen Tarayıcı Sürümünüzü Yükseltiniz.

En Fazla "Risk" İstanbul'da!

Kentsel dönüşüm kapsamında yıkımların devam ettiği tüm Türkiye’de, bir yandan da ‘riskli alan’ çalışmaları yapılıyor. Daha önce de birçok ilde riskli olarak ilan edilen bölgelerin yanı sıra Adana, Artvin, Hatay, Trabzon gibi birçok şehirde bölgeler belirlendi. En fazla riskli alanın yer aldığı şehir ise İstanbul oldu...

yapi.com.tr
En Fazla "Risk" İstanbul'da!

Kentsel dönüşümün hızla yayıldığı Türkiye’de bir yandan eski bina ve işyerlerinin yıkımları devam ederken, bir yandan da yeni bölgeler ‘riskli alan’ ilan edilmeye devam ediyor.

Milliyet'ten Yavuz Karaman'ın haberine göre, kentsel dönüşüm kapsamında birçok bölgede riskli alanlar açıklanırken, Ankara, Yalova, Bursa, Artvin gibi birçok şehirde bazı semtler Resmi Gazete’de yayımlanarak riskli ilan edildi. En fazla riskli alanın yer aldığı şehir ise İstanbul oldu.

Buna göre, İstanbul’un Pendik İlçesi, Dumlupınar ve Orta mahalleleri, Kartal İlçesi, Kordonboyu Mahallesi ve Yukarı Mahallesi, Tuzla İlçesi, İçmeler Mahallesi, Üsküdar İlçesi, Burhaniye Mahallesi ile Kartal İlçesi’nin Yunus Mahallesi sınırları içerisinde bazı alanlar riskli alan ilan edildi.

İstanbul dışında Türkiye’nin birçok şehrinde Bakanlar Kurulu kararıyla yeni riskli alanlar belirlendi. Buna göre, Adana’nın Seyhan İlçesi, 2000 Evler Mahallesi sınırları içerisinde bulunan bazı alanlar riskli alan ilan edildi.

Artvin’in, Merkez İlçe, Çayağzı Mahallesi de riskli ilan edildi. Ayrıca, Yalova, Merkez İlçe, Bağlarbaşı Mahallesi riskli olarak açıklandı.

Bursa başı çekiyor

Bursa ise en fazla riskli bölgenin olduğu şehirler arasına girdi. Buna göre, Osmangazi İlçesi, Demirkapı Mahallesi, Alemdar ve Gaziakdemir Mahalleleri’nin yanı sıra Kestel İlçesi, Vani Mehmet Mahallesi sınırları içerisinde bulunan alanın da riskli alan ilan edilmesi hakkında karar çıktı. Denizli’de Sümer Mahallesi ve Hatay’da ise İskenderun İlçesi, Meydan, Cumhuriyet, Modernevler, Numune, Pınarbaşı ve Esentepe Mahalleleri sınırları içerisinde bulunan alanların riskli alan olarak belirlendi.

Trabzon’da ise iki bölge riskli alan olarak açıklandı.  Buna göre, Kaymaklı Mahallesi ve 2 Nolu Erdoğdu Mahallesi kentsel dönüşüm kapsamında riskli alan olarak ilan edildi.

Gümüşhane’de, Kelkit İlçesi, Küçükcami ve Bahçelievler Mahalleleri ve İzmir’de ise, Menemen İlçesi, Tülbentli, Zafer, Kazımpaşa ve Esatpaşa Mahalleleri sınırları içerisinde bulunan bazı alanların riskli alan ilan edilmesi hakkında karar verildi.

200 bin birim yıkıldı

Geçtiğimiz hafta içinde kentsel dönüşümle ilgili değerlendirmelerde bulunan Çevre ve Şehircilik Bakanı Erdoğan Bayraktar, 5 Ekimde Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ın başlattığı kentsel dönüşümün tüm Türkiye’de dalga dalga yayıldığını belirtti.

Bayraktar, vatandaşın kentsel dönüşümü benimsediğini dile getirerek, “Gönüllük esasına göre kentsel dönüşüm yürütülüyor. Neredeyse 200 bin konut ve iş yerini yıktık. Yılbaşı itibari bu sayı çok daha yukarılara taşınacak” dedi.

http://www.yapi.com.tr/haberler/en-fazla-risk-istanbulda_113211.html

Read Comment Section
İlk Yorumu Siz Yapın
Gönder

Yorumum onaylandığında e-posta ile bildir.

E-posta adresimle bültenlere abone olmak istiyorum

Haber gönderin Hemen haber gönderin

Sosyal Medyada Yapi.com.tr:

Abone Ol Yapı sektöründeki tüm gelişmelerden en önce siz haberdar olmak isterseniz e-bültenimize abone olun.
Bülten arşivine erişmek için tıklayın

REKLAM VERİN

Ajanda
TAMAMI » Bugünkü Etkinlikler BUGÜN:
Herhangi bir etkinlik mevcut değil!