Lütfen Tarayıcı Sürümünüzü Yükseltiniz.
BÖLÜM SPONSORU

Fikirtepe'nin Avustralyalı Kardeşi

Avustralya Sydney’deki bu evin görüntüsü İstanbul Fikirtepe’yi anımsattı… Çevresi iki büyük binayla kaplı 223 metrekalerik evin sahipleri konutu müteahhitlere satmadı. Akıllara Alaattin Demirel'in İstanbul Fikirtepe'deki 'son kale'si geldi.

yapi.com.tr
Fikirtepe'nin Avustralyalı Kardeşi

9 news'in haberine göre, Avustralya’nın en büyük kentlerinden Sidney’in St. Leonards bölgesinde bulunan 75 yıllık bu ev 3.5 milyon dolardan açık artırma ile satışa çıkarılacak. Avustralyalı Clark ailesine ait olan bu evin iki yanında iki büyük gökdelen bulunuyor. Aile gökdelenlerin inşası devam ederken inşaat sahiplerine arsasını satmayı reddetmiş.

Konuyla ilgili olarak açıklamalarda bulunan emlakçı Tim Grosmann, “Evin boyutu küçük olmasına rağmen benzersiz bir pozisyonu bulunuyor” açıklamasında bulundu. 223 metrekarelik evin açık arıtması 17 Haziran’da Sidney’de yapılacak.

'Son kaleyi anımsattı

İstanbul Fikirtepe’de kentsel dönüşüm kapsamında toprak sahipleriyle anlaşan inşaat şirketleri bölgeyi şantiye alanına çevirdi. Fakat Alaattin Demirel uzun süre evini satmamakta direnmişti. Daha sonra bir firmayla anlaşan Demirel evini ve bulunduğu araziyi kentsel dönüşüm kapsamında bir müteahhide vermişti. Uluslararası basın da evi gündemine taşımış, Reuters haberi okurlarına ‘Kimsesiz ev’ başlığı ile duyurmuştu.

http://www.yapi.com.tr/haberler/fikirtepenin-avustralyali-kardesi_131675.html

Read Comment Section
İlk Yorumu Siz Yapın
Gönder

Yorumum onaylandığında e-posta ile bildir.

E-posta adresimle bültenlere abone olmak istiyorum

Haber gönderin Hemen haber gönderin

Sosyal Medyada Yapi.com.tr:

Abone Ol Yapı sektöründeki tüm gelişmelerden en önce siz haberdar olmak isterseniz e-bültenimize abone olun.
Bülten arşivine erişmek için tıklayın

REKLAM VERİN

Ajanda
TAMAMI » Bugünkü Etkinlikler BUGÜN:
Herhangi bir etkinlik mevcut değil!