Lütfen Tarayıcı Sürümünüzü Yükseltiniz.
BÖLÜM SPONSORU

Fikirtepe’nin Ünü New York’a Ulaştı

Fikirtepe’yi ziyaret eden New York Kültür ve Turizm Daire Başkanı Marty Markowitz, ABD’li yatırımcılara bölgedeki kentsel dönüşüm projelerini tavsiye edeceğini söyledi. Markowitz, İstanbul’da gayrimenkule yatırım yapmanın avantajlı olduğuna dikkat çekti.

yapi.com.tr
Fikirtepe’nin Ünü New York’a Ulaştı

Hürriyet'ten Gülistan Alagöz'ün haberine göre, İstanbul’da kentsel dönüşüm projelerinin en fazla yapıldığı bölgelerin başında gelen Fikirtepe’yi, New York Kültür ve Turizm Daire Başkanı Marty Markowitz ziyaret etti. Baysaş İnşaat’ın davetlisi olarak Fikirtepe’ye gelen ve bölgedeki gayrimenkul projelerini inceleyen Markowitz, “ABD’li yatırımcılar İstanbul’a yatırım yapmak istiyorlar.  Buraya yatırım yapmak mantıklı olacak. Şehriniz yatırımcılar için  oldukça avantajlı. New York’ta böylesine büyük proje görmedik” dedi. Kadıköy ilçesine bağlı bölgede yapılan dönüşüm çalışmalarını başarılı bulduğunu belirten Markowitz, bölgenin Ataşehir’deki Uluslararası Finans Merkezi’ne de komşu olmasıyla öne çıktığını ifade etti. İstanbul’daki gayrimenkul fiyatlarının ABD’nin altında olduğunu belirten Marty Markowitz, ABD’li yatırımcılara Fikirtepe’yi tavsiye edeceğini dile getirdi.

Platform çalışıyor

İstanbul 216 projeleri için 80 milyon dolar yatırım yaptıklarını belirten Baysaş İnşaat Yönetim Kurulu Başkanı Şemsettin Aydın, 580 konuttan meydana gelen  projenin yüzde 42’sinin satıldığını dile getirdi. Fikirtepe’de 4 yıldır kentsel dönüşümün devam ettiğini ve sürecin hızlandığını belirten Aydın şunları söyledi: “ Fikirtepe’de yatırım yapan müteahhitler olarak bir platform kurduk. Kentsel dönüşüm sürecinde yaşanan sorunları ve çözüm yollarını Çevre ve Şehircilik Bakanlığı yetkilileri ile görüşüyoruz. Bölgeye yapılacak alt yapı yatırımlarını planlıyoruz.”

İş adamı olsam ev alırdım

BAYSAŞ İnşaat Fikirtepe’de hayata geçirilen İstanbul 2016 konut projesini gezen  Marty Markowitz, “Politikacı yerine iş adamı olsam kesin buradan ev alırdım. Ancak ABD’e bir politikacının yabancı bir ülkeden mülk edinmesi soruşturmalara neden olabilir” dedi. Markowitz, 23 yıllık eyalet senatörlüğü görevinin ardından Brooklyn’de belediye başkanlığı yaptı. Brooklyn’de yaşanan değişimin mimarı olarak bilinen Markowitz, Red Hook Yat Terminali ve Prospeck Height Arena gibi yapıları şehre kazandırdı.

http://www.yapi.com.tr/haberler/fikirtepenin-unu-new-yorka-ulasti_130631.html

Read Comment Section
İlk Yorumu Siz Yapın
Gönder

Yorumum onaylandığında e-posta ile bildir.

E-posta adresimle bültenlere abone olmak istiyorum

Haber gönderin Hemen haber gönderin

Sosyal Medyada Yapi.com.tr:

Abone Ol Yapı sektöründeki tüm gelişmelerden en önce siz haberdar olmak isterseniz e-bültenimize abone olun.
Bülten arşivine erişmek için tıklayın

REKLAM VERİN

Ajanda
TAMAMI » Bugünkü Etkinlikler BUGÜN:
Herhangi bir etkinlik mevcut değil!